Stefan Lind har valt att sadla om

Efter 20 år på Åbro Bryggeri har Stefan Lind från Hultsfred valt att sadla om. Numera är han Driftchef för renhållningen inom ÖSK.

Efter 20 år på Åbro Bryggeri har Stefan Lind valt att sadla om och börja jobba i och för sin hemkommun Hultsfred.

Efter 20 år på Åbro Bryggeri har Stefan Lind valt att sadla om och börja jobba i och för sin hemkommun Hultsfred.

Foto: Magnus Strömsten

Hultsfreds kommun2019-12-07 10:00

– Jag kände att det var dags att göra något nytt när man passerat 40 år. Jag har trivts väldigt bra på Åbro, men när jag fick chansen att byta kände jag att det var läge, säger Stefan Lind.

På Åbro Bryggeri jobbade Stefan Lind länge som orderplockare. De sista sex åren var han tjänsteman som transportplanerare.

– Jag och mina kollegor planerade alla företagets transporter i Sverige och utomlands. Dagarna såg ganska likadana ut. På mitt nya jobb så känns det som det kan hända lite mer oförutsedda grejer och jobbet blir lite mer varierat, säger Stefan Lind vars nya tjänst är driftchef för renhållningen inom ÖSK (Östra Smålands Kommunalteknikförbund).

Vilka ansvarsområden har du?

– I huvudsak har jag ansvar för driften på återvinningscentralerna i Hultsfred och Högsby kommun, Kejsarkullen och Kolsrum. Det är totalt 4,5 tjänster. Utöver det ansvarar jag för kompostgårdar i båda kommunerna och framöver kommer jag även få planering av sophämtningen som GDL sköter på mitt bord, säger Stefan Lind.

Vilka utmaningar har du mött så här långt?

– Det är mycket att sätta sig in i från början, men det har känts tryggt att det finns en bred kompetens att vända sig till om man blir osäker på något. Bland annat har David Nelson och Mikael Nilsson som är driftchefer på VA och gata/park varit till stor hjälp, säger Stefan Lind som inte kommer att sakna att pendla till Vimmerby.

– Nej, särskilt inte nu på vintern och när hastighetsbegränsningen sänkts till 80 km/h.

Återvinningscentralen Kejsarkullen är ett av Stefan Linds ansvarsområden.
Återvinningscentralen Kejsarkullen är ett av Stefan Linds ansvarsområden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!