Större tillslag av narkotikaklassat läkemedel

Under onsdagen genomförde polisens fokusgrupp en husrannsakan i en bostad i Hultsfred. En större mängd av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol beslagtogs.

"Vi bedriver spaning på både kortare och längre sikt. Vi har varit en hel del i Hultsfred den senaste tiden." säger Lisa Koblanck om fokusgruppens arbete.

"Vi bedriver spaning på både kortare och längre sikt. Vi har varit en hel del i Hultsfred den senaste tiden." säger Lisa Koblanck om fokusgruppens arbete.

Foto: Karin Hertz

Hultsfreds kommun2020-02-20 11:07

– I vanliga fall kanske man hittar en karta, men här var det betydligt mer, säger Lisa Koblanck, chef för fokusgruppen i lokalpolisområde Västervik, där Hultsfred ingår.

Efter en kortare tids spaning på en bostad i Hultsfred beslutade man att göra en husrannsakan under onsdagen. Enligt Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn ska husrannsakan ha lett till ett beslag av 500 tramadoltabletter. Två män, en i 45-årsåldern och den andra i 30-årsåldern är misstänkta för brott mot narkotikalagstiftningen. Det är i dagsläget oklart om männen endast misstänks för innehav eller om de också misstänks för överlåtelse. För att rubriceras som överlåtelse måste det finnas bevis på att det ägt rum.

– Antingen måste man ha övervakat en affär eller hitta listor över försäljningen, säger Koblanck.

Hasch och tramadol är enligt Koblanck de vanligaste förekommande narkotikapreparaten bland ungdomar idag. 

– Det är smärtstillande och lugnande, något däremellan. Det är en tablett som används av sjukvården så det har en legal användning också, men då ska man ha recept från en läkare, säger hon.

Gatuvärdet på beslaget uppskattas vara ungefär 15 000 kronor.

– Det är lite beroende på efterfrågan just för tillfället. Det finns ju tyvärr unga vuxna som försörjer sig på att sälja tramadol till yngre. De gör en hel del pengar, de själva tycker inte att de har några problem med sin försörjning utan klarar sig gott på de pengar de drar in, säger Koblanck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!