Trädag firas med stort seminarum

Smålands Trädag firas med ett stort seminarium på Virserums Konsthall i samband med att utställningen Nödvändighetens arkitektur öppnar.

11 juni 2019 20:00

En nyhet för i år är att Trädagarna har blivit trädagen, i stället för två dagar har man koncentrerat den till en heldag. Den 27 juni.

Det är en rad kända namn som kommer att finnas på plats. Helena Bjarnegård, riskarkitekt på Boverket kommer att tala om Gestaltad Livsmiljö, ett uppdrag som regeringen givit till Boverket.

Det var i februari i år som regeringen presenterade en ny politik för arkitektur, form och design. Tanken är att det kan bidra till en hållbar stadsutveckling i framtiden.

Daniel Urey från Arklab kommer att tala på temat Den föreställda landsbygden, där han kommer att belysa hur begreppet landsbygd kom till i samband med den industriella revolutionen. Han kommer också att tala om hur pågående klimatförändringar kräver en helt ny relation mellan stad och land. Något som också återspeglas i flera tävlingsbidrag som skickats in till tävlingen.

Eftersom man har en lång rad internationella gäster vid seminariet kommer det att hållas helt och hållet på engelska.

Under eftermiddagen blir det också pristudelning i den internationella tävlingen Nödvädighetens arkitektur. Då kommer de vinnande bidragen att presenteras och dagen avslutas sedan med att representanter för Region Kalmar och Hultsfreds kommun delar ut priserna.

De prisbelönta bidragen kommer sedan att visas på utställningen trä 2019 som pågår för fullt på konsthallen med flera olika utställningar som alla har tema Trä i olika former.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson