TrÀdag firas med stort seminarum

SmÄlands TrÀdag firas med ett stort seminarium pÄ Virserums Konsthall i samband med att utstÀllningen NödvÀndighetens arkitektur öppnar.

SmÄlandstrÀdagar blir en dag i Är och den kommer att firas med ett stort seminarum pÄ Virserums konsthall.

SmÄlandstrÀdagar blir en dag i Är och den kommer att firas med ett stort seminarum pÄ Virserums konsthall.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2019-06-11 20:00

En nyhet för i Är Àr att TrÀdagarna har blivit trÀdagen, i stÀllet för tvÄ dagar har man koncentrerat den till en heldag. Den 27 juni.

Det Àr en rad kÀnda namn som kommer att finnas pÄ plats. Helena BjarnegÄrd, riskarkitekt pÄ Boverket kommer att tala om Gestaltad Livsmiljö, ett uppdrag som regeringen givit till Boverket.

Det var i februari i Är som regeringen presenterade en ny politik för arkitektur, form och design. Tanken Àr att det kan bidra till en hÄllbar stadsutveckling i framtiden.

Daniel Urey frÄn Arklab kommer att tala pÄ temat Den förestÀllda landsbygden, dÀr han kommer att belysa hur begreppet landsbygd kom till i samband med den industriella revolutionen. Han kommer ocksÄ att tala om hur pÄgÄende klimatförÀndringar krÀver en helt ny relation mellan stad och land. NÄgot som ocksÄ Äterspeglas i flera tÀvlingsbidrag som skickats in till tÀvlingen.

Eftersom man har en lÄng rad internationella gÀster vid seminariet kommer det att hÄllas helt och hÄllet pÄ engelska.

Under eftermiddagen blir det ocksÄ pristudelning i den internationella tÀvlingen NödvÀdighetens arkitektur. DÄ kommer de vinnande bidragen att presenteras och dagen avslutas sedan med att representanter för Region Kalmar och Hultsfreds kommun delar ut priserna.

De prisbelönta bidragen kommer sedan att visas pÄ utstÀllningen trÀ 2019 som pÄgÄr för fullt pÄ konsthallen med flera olika utstÀllningar som alla har tema TrÀ i olika former.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!