Framställan visar att båda männen är i 20-årsåldern och bor på en adress i Hultsfreds kommun.

Båda männen greps under onsdagen och anhölls senare på eftermiddagen. Nyligen lämnade åklagare Johan Fahlander in en häktningsframställan till Kalmar Tingsrätt, mot bakgrund av att han ser en risk i att männen, genom att undanröja bevis eller på något annat sätt, försvårar utredningen.

– Ett annat skäl är att det inte är föreskrivet lindrigare straff än två år för angivet brott, säger Johan Fahlander.

Artikelbild

| På lördagen inträdffade ett grovt våldsbrott i Virserum. Nu har två personer gripits, som åklagaren vill se häktade.

Båda männen har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grovt rån, det vill säga den grövre misstankegraden.

Har de här båda männen varit aktuella i utredningen hela tiden?

– Det har talats om att fem-sex personer, eller rent av ännu fler, var på platsen vid tillfället när en 40-årig man blev allvarligt skadad. Så initialt var det väldigt rörigt och därför väldigt svårt att klargöra vilka person som var på platsen. Successivt har det klarnat och i går kunde två personer gripas och senare anhållas, redogör Johan Fahlander.

Kan det bli aktuellt med fler gripanden?
Artikelbild

– Jag vill inte föregripa utredningen eller kommentera det närmare.

Vilka brott misstänks de nu gripna männen för?

– Samma brott som hela tiden varit aktuellt, med andra ord försök till mord och grovt rån.

Det var i lördags som centrala Virserum stängdes av efter att en 40-årig man hittas svårt skadad vid korsningen Strandvägen-Storgatan.

En person greps senare, misstänkt för mordförsök men han släpptes under tisdagen, sedan misstankarna mot honom försvagats. Johan Fahlander redogjorde då för att han rent formellt var fortsatt misstänkt, men att misstankarna väsentligt försvagats jämfört med vid gripandet.

– Han har befunnit sig på platsen, men i övrigt är bevisläget ganska tunt, sa han till vår tidning under onsdagen.

40-åringen som hittades med stickskador efter mordförsöket fördes med ambulans till sjukhuset i Växjö där han vårdats med allvarliga, men inte livshotande skador.

Skadeläget för målsäganden är ännu oklart.