Det säger rektor Andreas Ekberg, som understryker att skolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar att vara hemma vid minsta lilla.
– Vi gör också vissa kontroller av personal, så de inte är här om de är lite sjuka. De ska kunna vara hemma, även om de i en annan situation än den rådande hade velat ta sig hit för att hjälpa eleverna att lyckas. Men nu är det inte bra att vara lojal mot elevernas undervisning, utan det viktigaste är att stoppa smittspridningen.
På måndagen saknades 110 elever, det motsvarar 25 procent av elevantalet. Även tio personal var hemma, men alla är inte undervisande lärare, utan några har andra roller på skolan.
Ser du några problem med det?
– Klart, om det blir långvarigt kan det ju påverka undervisningen, men det finns ofta någon lärare som kan gå in och hjälpa till efter bästa förmåga, även om den inte har exakt rätt kompetens.
Kan det bli så att elever tvingas läsa ifatt, eller rent av riskerar bli underkända?
– Det är säkert väldigt olika. Om kurser sparats och moment inte hunnits bedömas alls, då kan det bli mer problematiskt, säger Ekberg och tillägger:
– Men gymnasiet är i ett gynnsamt läge, med elever som har datorer och kan klara mycket teoretiskt hemma. Det finns också ett vakuum kring de lärare som varit symptomfria i två dagar, som kan jobba och vill hjälpa till. Då finns det ju en del andra lösningar, som distansarbete. Det är bättre än ingen undervisning alls.