Värmande besked önskas av musikkåren

Elkostnaden är en tung kostnad för kåren.

Rosenfors Musikkår vill uppdatera värmesystemet i sin replokal. Elräklningarna hotar att knäcka ekonomin.

Rosenfors Musikkår vill uppdatera värmesystemet i sin replokal. Elräklningarna hotar att knäcka ekonomin.

Foto: Olof Carlson

Rosenfors2019-09-19 17:30

–  Än så länge är inte verksamheten hotad, säger ordförande i musikkåren, Marie Lövquist, men om det fortsätter så finns en risk.

Rosenfors Musikkår vänder sig till Hultsfreds kommun med  en ansökan om hjälp att installera luftvärmepump i sin repetitionslokal i Ämmenäs. Elkostnaden för uppvärmningen är en tung utgift för den ideella föreningen.

Förra året betalade föreningen 21 597 kronor för eluppvärmningen. Och då var det ändå bara underhållsvärme på, förutom under repetitionskvällarna. I år har man så här långt betalat 19 151 kronor, och har en elräkning kvar, skriver föreningens ordförande Marie Lövquist i ansökan till kommunen.

Som det är i dag, värms den gamla kyrkan i Ämmenäs med direktverkande el.

– Det ligger knappast i tiden, säger Marie Lövquist, om man tänker på vilka miljöbovar det är. 

Så en luftvärmepump stor högt på musikkårens önskelista.

Föreningen har tagit fram en offert på installationen och den skulle hamna på 33 000 kronor, vilket är mer än föreningskassan kan bära på egen hand.

– Vi har inte de här pengarna, säger Marie Lövquist.Vi kan inte lägga så mycket på uppvärmningen. Vi har andra kostnader också. Noter kostar mycket pengar, och vi behöver förnya oss ibland. 

Visserligen har man ett digert notarkiv som man botaniserar i med jämna mellanrum, men ibland behövs det lite nytt också. 

Musikkåren har en omfattande verksamhet, inte minst med ungdomar. Man spelar och ger konserter i en rad olika sammanhang. Inte minst på äldreboenden och på musikcaféer.

Nu håller Marie Lövquist och de andra tummarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!