Vem är blir första mästaren?

Boule har på senare år kommit att bli något riktigt stort i Hultsfreds kommun. Många spelar, men i många olika sammanhang. Så frågan infinner sig snabbt, vem är egentligen bäst?

16 maj 2019 18:39

För att få klarhet i den saken, ordnas nu för första gången ett öppet kommunmästerskap på Kristi Himmelfärdsdag, dit alla intresserade bjuds in.

– Så här långt har vi 15 herrlag och åtta damlag anmälda, säger Börje Eklund som är en av huvudarrangörerna för tävlingen.

– Men huvuddelen av dem kommer från Hultsfred, fortsätter han, det är trist, vi vill gärna se deltagare från andra delar av kommunen också.

Arrangörerna har även valt att förlänga anmälningstiden, för att underlätta för mer långväga spelare att komma med.

Men det är alltså första gången tävlingen ordnas, och det kanske inte är så lätt att pricka in den i ett späckat schema med aktiviteter.

Det är både SPF Seniorerna och PRO som gjort gemensam sak i arrangemanget. Båda har en omfattande bouleverksamhet var för sig.

– Vi har också fått väldigt bra hjälp och stöd från Kultur och fritid, säger Börje Eklund.

I Vimmerby kommun finns betydligt mer rutin på att ordna kommunmästerskap, och Storebrogänget står redo att dela med sig av den erfarenheten genom att hjälpa till med arrangemanget så att det flyter bra.

– Dessutom finns HFK med, säger Börje Eklund, de kommer att ordna med fika och korv under tävlingen.

Något som behövs mer än väl, för det kommer att bli en riktig heldag på grusplanerna vid Hagadal.

– Det var där Boulen började i Hultsfred en gång i tiden, säger Börje Eklund, så det ska bli kul att prova banorna där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson

Ämnen du kan följa