Just nu är det alle man på däck, när ensemblen på Intiman i Stockholm går in på slutspurten med repetitionerna av Peter Pan, ett helt nytt äventyr med den klassiska sagan som förlaga.

– Det är ett helt nytt manus och med helt ny musik, berättar Johnny, som tar en paus i repetitionerna för att prata med tidningen.

Att spela en så pass välkänd ärkeskurk som Kapten Krok är en utmaning tycker han. Det handlar om att skapa något eget, att bygga en egen karaktär och samtidigt utgå från en förlaga. Men det får inte bli en kopia, det är tråkigt.

– Det handlar om att vara läskig. Men inte för läskig, säger Johnny Johansson. Barnen i publiken får inte tycka att det är för otäckt.

Receptet mot det är att blanda in lite lagom med komik. Att göra det lite roligt.

– Det blir lite som en Disneyskurk, säger Johnny Johansson. Att vara elak på ett roligt sätt.

– På något vis verkar det visst alltid som om jag får spela elak, säger han. I förra uppsättningen spelade jag också pirat. Då var jag ju piraten som tog Pippis pappa tillfånga.

Men han är inte rädd att hamna i något slags "piratfack" i teaterns värld. För även om rollfigurerna har samma yrke, så är det två helt skilda världar.

– Peter Pan rör sig i en fantasivärld, där de kan flyga och allt möjligt, säger Johnny Johansson, Pippi är lite mer verklighetsnära.

Uppsättningen Peter Pan har premiär på Intiman i Stockholm 21 september.