"Vi vill visa hela processen, inte bara det fina resultatet"

I ett hus byggt på 60-talet, där Karolina Nilssons farmor och farfar levt och bedrivit språk- och jägarexamenundervisning så gör hon en totalrenovering tillsammans med sin sambo Tobias Nilsson. Ett projekt som involverar hela familjen och som andra intresserade kan följa via sociala medier.

"Det är ett familjeprojekt" berättar Karolina Nilsson. Här är Agnes Nilsson, Tobias dotter, igång och river ut heltäckningsmattan.

"Det är ett familjeprojekt" berättar Karolina Nilsson. Här är Agnes Nilsson, Tobias dotter, igång och river ut heltäckningsmattan.

Foto: Sofie Olsson

Virserum2019-07-22 11:00

Huset byggdes 1963 och några större arbeten har inte gjorts sedan dess men nu är det dags för stora förändringar.

– Jag fick ärva huset av min farmor och farfar och vi påbörjade renoveringen i början på juni, säger Karolina.

– Vi började utifrån med att ordna ny dränering och nu innan det blir kallt ska vi ha bytt alla fönster. Det blir en totalrenovering, det är egentligen bara skalet på huset som blir kvar av det gamla, berättar Tobias som har erfarenhet av byggbranschen genom sin ventilationsfirma.

Karolina har däremot ingen stor erfarenhet av husrenovering men tar också med sig erfarenheter från sitt arbetsliv in i projektet:

– Jag tycker det är väldigt roligt, jag ser framförallt fram emot att få inreda huset. I och med mitt jobb i hemtjänsten så tycker jag att det är viktigt att huset blir anpassat för rullstol, jag vet hur krångligt det kan vara i hem där det inte är tillgänligt, berättar Karolina.

Renoveringen intresserar många i Virserum menar Karolina och Tobias:

– När man går på affären är det många som frågar hur det går för oss, säger Tobias.

Paret bestämde sig för att skapa ett instagram-konto där renoveringen dokumenteras och nyfikna kan följa med i arbetets gång.

– Vi vill visa hela processen, inte bara det fina färdiga resultatet som oftast bara är det som visas i sociala medier, säger Tobias.

Det gamla köket ska helt rivas ut och istället ska två sovrum byggas här.
Det gamla köket ska helt rivas ut och istället ska två sovrum byggas här.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!