Han är ny chef på Svevia – ansvarar för Vimmerby och Hultsfred

Nyligen utsågs Vimmerbybon Joakim Jonsson till ny arbetschef på Svevia division Drift Sydöst, som bland annat innefattar områdena Vimmerby och Hultsfred. "Det känns bra, även om det såklart alltid är en utmaning att gå in i något nytt", säger han.

Vimmerbybon Joakim Jonsson är ny arbetschef för område Sydöst där bland annat Vimmerby och Hultsfred ingår. Han har många år bakom sig inom Svevia och började sitt nya uppdrag i juli.

Vimmerbybon Joakim Jonsson är ny arbetschef för område Sydöst där bland annat Vimmerby och Hultsfred ingår. Han har många år bakom sig inom Svevia och började sitt nya uppdrag i juli.

Foto: Mattias Johansson, Maddoc Photography AB

Hultsfred/Vimmerby2024-08-16 07:45

Joakim Jonssons arbetsområde sträcker sig från Västervik och Vimmerby ner längs Kalmar och avslutas nere i Skåne.

– Jag har arbetat hos Svevia sedan år 2011 i olika roller och tar över rollen som arbetschef nu på grund av en pensionsavgång, säger Joakim Jonsson.

Han började sin resa inom Svevia inom arbete med vägunderhåll, blev sedan arbetsledare för att sedan gå vidare till roller som platschef och entreprenadchef.

Hur känner du nu efter den första tiden i den nya rollen?

– Det känns bra även om det såklart alltid är en utmaning att gå in i något nytt. Det finns lite olika kulturer och affärsklimat inom de olika områdena som jag verkar inom och vädret och klimatet skiljer sig även lite åt mellan områdena varför det kan bidra till olika förhållningssätt inom mitt område.

Har ni några särskilda planer för Vimmerby och Hultsfred nu framöver som du kan dela med dig av?

– Det blir främst att förvalta och sköta de kontrakt som vi redan har i Vimmerby och Hultsfred. Vi har en del kommunala kontrakt och det handlar bland annat om vinterskötsel av vägar men även underhåll och drift av vägarna i området. Sen vill vi såklart alltid växa, både på den privata och kommunala marknaden och håller därför utkik efter nya möjligheter i området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!