Lokala företagare har satt betyg på kommunal service

Lokala företagare är mycket nöjda med servicen från Hultsfreds och Vimmerbys gemensamma miljö- och byggnadsförvaltning, enligt en ny mätning.

Hultsfreds kommun får högt betyg men tappar ändå 27 placeringar i rankningen.

Hultsfreds kommun får högt betyg men tappar ändå 27 placeringar i rankningen.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred/Vimmerby2024-04-28 11:00

Förvaltningen förbättrar sitt betyg för sjätte året i rad i Sveriges kommuner och regioners nöjd kund-index (NKI). Årets NKI landar på 80, vilket ses som ett mycket högt betyg.

– Det känns givetvis väldigt bra, speciellt i år eftersom vår gemensamma nämnd och förvaltning fyllde tio år den 1 april. Det visar på ett framgångsrikt samarbete mellan våra två kommuner. Det roliga är att vi får en bekräftelse från våra företag på att det arbete och de analyser vi gör för att förbättra oss är rätt, säger miljö- och byggnadschef Elisabeth Karlsson i ett pressmeddelande.

undefined
"Det visar på ett framgångsrikt samarbete mellan våra två kommuner", säger miljö- och byggnadschef Elisabeth Karlsson om förvaltningens höga betyg.

Dessutom får Vimmerby kommun sitt högsta NKI någonsin, 81, och klättrar 30 placeringar till plats 27 av de 198 kommuner som deltar i undersökningen. Delvis tack vare miljö- och byggnadsförvaltningens höga betyg.

– Det är ett fint kvitto att se resultatet av det målmedvetna arbetet som sker på respektive enhet. Vi vill även tacka alla som har tagit sig tid att svara på enkäten. Utan återkoppling kan vi inte bli bättre, säger utvecklingschef Egon Karlsson i en kommentar.

Hultsfreds kommun tappar däremot 27 placeringar i rankningen och hamnar på plats 44 i år. Detta trots ett NKI på 79, vilket räknas som högt.

– Det är endast tillsammans med näringslivet som vi kan skapa utveckling och deras åsikter är värdefulla. Därför vill jag rikta ett stort tack till alla som har svarat på enkäten. Det höga betyget visar att arbetet som görs ger resultat, säger näringslivssamordnaren Frederika Svensson i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!