Emmy fotade rånarna – belönas för sitt civilkurage

Emmy Bjerkert från Vimmerby inte bara stod upp mot Cooprånarna i Vimmerby. Hon fick fram mobilen och tog bilder på dem också. Det visar på ett civilkurage utöver det vanliga. På måndagskvällen prisades hon för sin insats.

Sofia Svalin gratulerar och uppvaktar Emmy Bjerkert för hennes civilkurage. När hon hamnade mitt i Cooprånet i Vimmerby, passade hon på att ta bilder på rånarna.

Sofia Svalin gratulerar och uppvaktar Emmy Bjerkert för hennes civilkurage. När hon hamnade mitt i Cooprånet i Vimmerby, passade hon på att ta bilder på rånarna.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred/Vimmerby2022-10-25 10:15

Sofia Svalin, platsansvarig på Nordic Wellness i Hultsfred, uppmärksammade det som hände i Coopbutiken.

– Det gick rakt in i hjärtat på mig, säger hon.

Och där någonstans föddes idén. I samband med att Nordic Wellness fyller 25 år på riksplanet med öppet hus, blev det tillfälle att gå från idé till handling. Så på måndagskvällen bjöds Emmy Bjerkert in till den nya anläggningen i Hultsfred, för att hyllas för sin insats.

Hon fick ta emot både blommor och blader, och ett träningskort i anläggningen som ett bevis på Sofia Svallins uppskattning. Det var en hel del folk som samlades i foajén, och det blev jubel och applåder i mängd.

– Det här var oväntat, tyckte Emmy Bjerkert, som själv inte tyckte det var så stor grej.

– Så det känns lite konstigt, men på ett positivt sätt. Att få applåder från en hel hall hör inte till vanligheterna.

Men hon erkänner att det blev lite skakigt – efteråt. När hon tänkte på vad som kunde ha hänt. Först trodde hon att det var ett skämt, de såg så små ut. Men det visade sig vara nog så allvarligt.

– Just då var det adrenalin för hela slanten, säger hon. Men hade de inte varit så småväxta hade jag kanske inte gått fram och satt upp mobilen i ansiktet på dem. Så skulle jag hamna i den situationen igen, skulle jag antagligen handla på samma sätt, säger Emmy Bjerkert. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!