Välkänd profil ny ordförande – blir historisk

Jenni Leppelt är ny ordförande för Astrid Lindgrens Hembygd. Det blev klart när föreningen hade sitt årsmöte under onsdagen. "Jag är väldigt ödmjuk och tacksam, säger hon till Vimmerby Tidning.

Jenni Leppelt valdes under onsdagen till ny ordförande i Astrid Lindgrens Hembygd. Här står hon med Lennart Bogren som nu avgår från posten.

Jenni Leppelt valdes under onsdagen till ny ordförande i Astrid Lindgrens Hembygd. Här står hon med Lennart Bogren som nu avgår från posten.

Foto: Pressbild

Hultsfred/Vimmerby2023-04-20 10:38

Astrid Lindgrens Hembygd bildades 1996 och arbetar för att göra hållbara val för landsbyggden. Under onsdagskvällen hade föreningen sitt årsmöte. Välkända profilen och turistkonsulenten i Hultsfreds kommun Jenni Leppelt valdes till ny ordförande. Jenni har sedan 2017 suttit i styrelsen.

Hon kommer leda ett arbete i det nya leaderområdet som består av tio kommuner: Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Kinda, Nässjö, Vetlanda, Vimmerby, Ydre samt en del av Oskarshamns kommun.

– Det känns bra tycker jag. Jag har suttit som vice ordförande i några år och jag har haft en bra mentor. Vi står nu inför ett nytt skede och vi har en fantastisk strategi som vi kommer att jobba efter, säger Jenni Leppelt. 

Utnämningen gör också Jenni historisk. Hon blir Astrid Lindgrens Hembygds första kvinnliga ordförande – någonsin. 

– Jämställdhet är en viktig fråga som föreningen har jobbat med i många år. Extra roligt att vi får ett kvinnligt styre, men jag ska säga att det har varit fantastiska personer som har suttit på posten innan. Jag är väldigt ödmjuk och tacksam för uppdraget. 

I pressmeddelandet från årsmötet skriver föreningen att Jordbruksverket har reserverat 43,5 miljoner kronor som man kommer att fördela under de närmaste åren när det kommer till hållbar utveckling i de tio kommunerna. 

– Vi vill ge möjligheten att gå från idé till verklighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!