Virserumsungdomar fick pris till Moas minne

I onsdagskväll var det ungdomsavslutning för Virserums SGF fotbollssektion med utdelning av stipendium från Moa Anderssons minnesfond som höjdpunkt.

Utdelning av stipendier från Moa Anderssons minnesfond. Fr.v: Kent Andersson, Gustaf Rosander, Wilmer Sjöberg, Felicia Andersson, Carin Närklin Andersson och Edna Ganovic.

Utdelning av stipendier från Moa Anderssons minnesfond. Fr.v: Kent Andersson, Gustaf Rosander, Wilmer Sjöberg, Felicia Andersson, Carin Närklin Andersson och Edna Ganovic.

Foto: Magnus Strömsten

Virserum2019-10-17 11:30

Merparten av spelarna och ledarna som är aktiva i Virserums SGF:s fem olika lag var samlade i Prolympias matsal i onsdags kväll för avslutning på säsongen.

– Vi har haft två lag på tjejsidan varav ett i seriespel samt tre lag på killsidan varav två i seriespel och dessutom något vi kallar fotbollslek. Totalt har det engagerat över 100 ungdomar i år, sa Marcus Andersson från ungdomssektionen i VSGF.

Samtliga spelare fick priser för en väl genomförd säsong och de som varit allra flitigast tilldelades träningspriser.

Kvällen bjöd även på utdelning av stipendier från Moa Anderssons minnesfond. Moa var en eldsjäl inom föreningen som dessvärre gick bort i alldeles för tidig ålder 2017. För att hedra hennes minne inrättades en minnesfond och årets utdelning blev extra känslosam då det var första gången som Moas föräldrar Kent Andersson och Carin Närklin Andersson var på plats och delade ut priset.

– För att få stipendiet ska man stå för det Moa var. Intresserad av sin idrott, komma på träningar och matcher och göra sitt bästa. Efter att ha stämt av med tränarna i lagen så har vi kommit fram till att Felicia Andersson och Wilmer Sjöberg stämmer perfekt in på den beskrivningen, sa Carin Närklin Andersson.

– Det känns bra att få priset. Jag hade Moa som tränare från början så det känns extra speciellt, sa Felicia Andersson.

– Helt underbart att få det här priset, sa Wilmer Sjöberg som drömmer om att bli fotbollsstjärna.

Prisutdelning för klubbens F07-lag.
Prisutdelning för klubbens F07-lag.
Karta: Virserum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!