54 lediga jobb att söka i Hultsfreds kommun

Är du blivande It-chef, säljare eller siktar du kanske på en framtid inom kommunen? Här är de lediga jobben just nu i Hultsfred.

54 lediga jobb finns att söka i Hultsfreds kommun, däribland träarbetare, utesäljare och it-chef.

54 lediga jobb finns att söka i Hultsfreds kommun, däribland träarbetare, utesäljare och it-chef.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2021-08-02 06:00

Enligt arbetsförmedlingens platsbank finns det i dag totalt 54 lediga jobb i Hultfreds kommun som är fördelade över 34 annonser. 

Det rör sig om arbeten med väldigt stor spridning av arbetsuppgifter till exempel: it-chef, utesäljare, maskinoperatör, byggledare och träarbetare. Dessutom finns det flera lediga tjänster som både undersköterska och handläggare på kommunen.

Ett exempel är det Jönköpingsbaserade bolaget Jobi paradise som söker tre utesäljare. Det är en form av direktförsäljning där arbetsuppgifterna består i att knacka dörr och demonstrera och sälja produkter för hushållsstädning.

– Vi är inne i en expansionsfas just nu och i och med att vi vill täcka ett större område så söker vi nya säljare som kan jobba där de bor, kommenterar Bianca Kaiser Ljungberg som är VD på företaget.

Det finns flera tjänster utlysta som personlig assistent, både hos privata vårdgivare och hos kommunen, som är den arbetsgivare som utlyser flest tjänster när Vimmerby Tidning tar del av statistiken. Totalt 17 av 34 annonsen kommer därifrån.

Hans G Larsson är tillförordnad presschef på arbetsförmedlingen. Han konstaterar att arbetslöshetssiffrorna går åt rätt håll.

– Det är totalt 559 personer som är inskrivna som arbetsökande i Hultsfreds kommun just nu och det motsvarar en arbetslöshet på 8,9 procent. Det är den lägsta arbetslöshet som finns registrerad för kommunen på tio år så det är mycket positivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!