Arrangemanget "En bra start på dagen" på Rock City rivstartade för hösten med kocken, matskribenten, föreläsaren och författaren Alexandra Zazzi som gästade under rubriken "mat, Robinson och Italien".
Hon älskar att laga mat, och prata mat. Men att bli intervjuad så här, sittandes utan att leverera, det var första gången lät hon publiken förstå.
– Jag kan aldrig låta kök vara, jag måste in och prova, sa hon och skrattade. Så jag har varit i hotellets kök och gjort i ordning det jag själv brukar börja dagen med. Men först klockan elva, för jag använder mig av "8-16-fasta", sa Alexandra Zazzi och lät alla i publiken provsmaka hennes "gröna röra", en slags smoothie.
Levererade gjorde hon lika fullt. Fast i form av personliga historier som lockade till skratt och eftertänksamhet och "bakom-kameran-hemligheter" från tv-programmet Biggest Loser, där hon tog sig hela vägen till final i VIP förra året, men föll på målsnöret trots att hon tappat 25 kilo.
Hon pratade om den bok hon skriver på och delade med sig av tips på hur man äter nyttigare. Och jag tror många gick hem med tanken på att "unna sig" inte ska innebära att sitta i soffan och äta chips och titta på tv.
– Varför måste unna sig alltid vara det som är onyttigt, för mig är unna sig det kroppen mår bra av. Som att sätta sig på en kobbe och äta en god soppa och titta på utsikten.
Höstpremiären blev fullsatt, ett 80-tal personer som fick en bra start på dagen ihop med Alexandra Zazzi, som intervjuades av Bengt Grafström.