Avbokningar på löpande band hos Hulingen

Det ena krismötet efter det andra. Avbokningarna kommer in i rasande takt, konserter måste ställas in.

"Det är ingen som fattar hur fort det har gått" säger Putte Svensson Sahlin. Luften har fullständigt gått ur hotellbranschen. Den ena avbokningen efter den andra kommer i Coronavirusets spår.

"Det är ingen som fattar hur fort det har gått" säger Putte Svensson Sahlin. Luften har fullständigt gått ur hotellbranschen. Den ena avbokningen efter den andra kommer i Coronavirusets spår.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-03-13 10:40

– Det är totalkatastrof, säger Putte Svensson Sahlin som driver Hotell Hulingen i Hultsfred.

–  Det är ingen som fattar hur snabbt det har gått.

Han berättar att luften har gått ur hotellbranschen fullständigt den senaste veckan. Mycket handlar om att företagen infört reserestriktioner och ställt in konferenser och möten.

– Får vi tio telefonsamtal om dagen just nu, säger Putte Svensson Sahlin, så är nio avbokningar.

Fredagskvällens planerade konsert fick ställas in, eftersom det var en norsk grupp som skulle spela. Men de får inte lämna Norge på grund av Coronapandemin.

– Vi har fått ställa in ytterligare fyra konserter, säger Putte Svensson Sahlin, eftersom det nu inte går att resa mellan USA och Europa. Men vi jobbar på att hitta ersättare.

Läget är tufft för hotellbranschen just nu,  säger Putte Svensson Sahlin. På Hotell Hulingen har man infört en rad åtgärder för att minska kostnaderna. Bland annat ser man över personalsituationen. 

Vidare planerar man för att ändra lunchservingen och införa tallriksservering för att minska kostnaden. Och matsvinnet.

Men -- att ge upp, det finns inte på kartan för Putte Svensson Sahlin. Däremot har man vidtagit åtgärder, som exempelvis att minska publiken vid konserterna, från dagens 300 till 200, för att minska trängseln och smittorisken.

– Jag hoppas verkligen att folk fortsätter att komma på konserterna, säger Putte Svensson Sahlin. Vi kommer att köra business as usual. Det är det enda vi kan göra om vi ska finnas kvar efter sommaren.

Karta: Hotell Hulingen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!