Bo Lundvall ställer ut i Hultsfred

Konstnären Bo Lundvall har för första gången en egen utställning på hemmaplan. På lördag öppnar han sin separatutställning.

Konstnären Bo Lundvall ställer ut på Galleri Kopparslagaren. Trots att han bott i Hultsfred i många år är det faktiskt första gången han har en separatutställning här.

Konstnären Bo Lundvall ställer ut på Galleri Kopparslagaren. Trots att han bott i Hultsfred i många år är det faktiskt första gången han har en separatutställning här.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-10-04 13:42

–  Jag har varit med på några samlingsutställningar här tidigare, men det här är den första separatutställningen.

Bo Lundvalls verk har stått högt på Kopparslagarens önskelista både länge och väl. Men som så ofta har det varit svårt att få två olika scheman att samsas.
– Det har varit svårt att få tid, säger Lundvall. Men nu har vi äntligen fått till det.

Han har precis avslutat utställningarna på Öland, först på Himmelsberga och senare under skördefesten på Drottning Victorias vilohem utanför Borgholm. 

En del av bilderna i Hultsfred var med där, men mycket är också nytt. Som till exempel koltrasten som sitter och mumsar på några äpplen. Samtidigt som utställningen i Hultsfred, deltar Bo Lundvall också i en stor amerikansk utställning.  Hans Smålom har inte bara blivit antagen till utställningen Birds in Art på Leigh Yawkey Woodson Art museum i Wisconsin, USA. Museet har dessutom köpt in tavlan, som ska ingå i den permanenta utställningen.

– Jag fick ett mejl från museet som sa att de ville köpa tavlan, säger Bo Lundvall. Några dagar senare kom ytterligare ett meddelade. Museet berättade att tavlan kommit med bland de 57 verk som deltar i museets vandringsutställning som kommer att visas på tre olika ställen, Maine, New York och i Texas under nästan hela 2020.

Bo Lundvall har sedan flera år tillbaka gjort motiven till Åländska frimärken. Först fåglar, sedan jakthundar, och nu senast hackspettar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!