Burkar och järnskrot ger klirr i kassan

Handbollsföreningen i Hultsfred gjorde en dubbel insats i helgen. En insats för både miljön och plånboken.

Massor med burkar blev det, när Hultsfreds Handbollsklubb hade sin årliga skrotinsamling till förmån för ungdomshandbollen.

Massor med burkar blev det, när Hultsfreds Handbollsklubb hade sin årliga skrotinsamling till förmån för ungdomshandbollen.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2019-10-10 09:08

Genom att ge sig ut på samhället och samla in både pantburkar och järnskrot, fick klubben ihop två välfyllda containers, som nu kommer att omsättas i pengar.

– Allt vi fått in den här dagen kommer att gå oavkortat till ungdomslagen, säger klubbens ordförande Camilla Ljungdahl.

Pengarna som trillade in i helgen kommer bland annat att användas för att ge ungdomslagen möjlighet att åka på olika cuper längre fram i vinter. Det var 45 personer från klubben, både ungdomar och ledare som gav sig ut i lördags för att samla. Och det blev många tunga lass under dagens lopp.

En del väldigt tunga till och med. Camilla Ljungdahl berättar:

– På ett ställe fick överta ett vapenskåp. Det vägde multum och de fick jobba hårt för att få ut det. Men som väl var hade de en hjullastare med sig så sedan gick det lätt. Men det skulle ju ut ur huset också...

Till det kommer också allehanda järnskrot, allt från gamla stegar till vattenledningsrör och konservburkar.

Och tomburkar förstås. Säckvis. Många hade sparat burkar både länge och väl i trygg förvissning om att handbollsföreningen skulle komma och hämta. Det har ju blivit lite av tradition att klubben har en årlig insamlingskampanj.

Camilla Ljungdahl ger dessutom ganska bra betyg åt Hultsfredsbornas sopsortering. De allra flesta säckarna man fick in innehöll bara pantburkar, eller petflaskor. 

– Men det fanns en och annan påse med lite av varje i också säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!