Fortfarande inga besked om studentfirandet

Det är bara ett par månader kvar. Studentfirandet kommer snabbt närmare. Men några besked hur det blir, kan inte Barn- och Utbildningschefen Martin Snickars ge.

Mycket hänger i luften, när det gäller studenten på Hultsfreds gymnasium. Trots att det dags att börja planera kan skolan inte ge besked om hur det blir.

Mycket hänger i luften, när det gäller studenten på Hultsfreds gymnasium. Trots att det dags att börja planera kan skolan inte ge besked om hur det blir.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2021-04-24 20:00

Även om det är förhållandevis lugnt med coronasmittan på skolorna i Hultsfreds kommun just nu, så kan det ju ändras snabbt om det vill sig illa. Och trots att det för många är dags att börja planera inför studentfirandet, så kan kommunen inte ge några besked i nuläget.

– Men jag lovar att det ska bli så snart som möjligt, säger Martin Snickars, som siktar på att ge ett besked nu i maj.

– Det är regeringen och folkhälsomyndigheten som bestämmer genom sina restriktioner, säger Pär Edgren (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Osäkerheten kring hur pandemin ska utveckla sig, och restriktionerna med den, gör att man på Hultsfreds gymnasium nu jobbar efter två olika spår. Plan A och Plan B.

– Vi har en elevkommitté som jobbar på att förfina och utveckla idéerna, säger rektor Andreas Ekberg på gymnasiet. 

Gamla traditioner som marschen till kyrkan och att åka studentflak är redan strukna ur planeringen. Nu handlar det om att kunna lösa det här med studentmiddag och utspring.

– Vi måste hitta nya sätt, säger Andreas Ekberg, vi kan inte göra som förra året, eftersom det nu inte får bli mer än åtta personer i publiken. Förra året var det 50 som gällde.

Coronaläget på skolorna i kommunen är förhållandevis lugnt, med tanke på läget i stort. Men det kan ändras snabbt.

– I dagsläget har vi hela högstadiet och hälften av eleverna gymnasiet inne på skolorna, säger Martin Snickars på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!