Det blev en heldag i hälsans tecken

I helgen var det öppet hus med en rad aktiviteter på temat hälsa i KGM-hallen i Hultsfred. Arrangemanget tilltalade en bred målgrupp.

Kerstin Bergström är en flitig besökare på gymmet.

Kerstin Bergström är en flitig besökare på gymmet.

Foto: Ivonne Svahn

Hultsfreds kommun2019-10-01 12:52

Såväl föreläsningar som pass med fysiska aktiviteter stod på programmet när Holmquist PT, Hultsfred Gymnastikklubb och Melles Sjukgymnastik bjöd in till öppet hus i KGM-hallen. 

– Jag har varit och gymmat här sedan starten och tycker mycket om det, sa en av besökarna, Kerstin Bergström, som dock lämnade träningskläderna hemma i lördags.

En som passade på att träna var Abrahim Ibbe Jabateh.

– Jag har varit på besök i Hultsfred och ville passa på att träna lite innan jag åker hem till Göteborg. Gymmet verkar bra och fräscht, sa han.

En populär aktivitet under dagen var en föreläsning av Inger Sand.

– Hon föreläste om mental träning. Att det är viktigt att sätta upp mål med sin träning och se till att den är kul och givande. Det fanns knappt en tom stol kvar på den föreläsningen, sa Lina Holmquist som tagit över gymmet i KGM-hallen.

– Jag tog över för en månad sedan och det har gått bra. Extra stort intresse har det varit för mina lunchpass med PT-grupper. Sedan har det varit mycket nytt med jobbet bakom kring ekonomi, men det är kul att lära sig, säger Lina Holmquist.

Den lokale atleten Mehmet Kaya besökte också lördagens aktivitet.

– Han intervjuades på scen om sin karriär som styrkelyftare först och visade sedan de olika momenten och coachade folk som ville testa att träna i gymmet. Det var väldigt uppskattat, säger Lina Holmquist.

De allra yngsta fick chansen att prova en hinderbana i KGM-hallen och det ville många göra.

Abrahim Ibbe Jabateh passade på att träna när han var på besök i Hultsfred i helgen.
Abrahim Ibbe Jabateh passade på att träna när han var på besök i Hultsfred i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!