Dreamhack en fullträff för hultsfredslaget

Dreamhack. Med betoning på Dream. För spelarna i Hultsfredslaget blev årets Dreamhack i Jönköping en riktig fullträff.

Elis Karlsson, Albin Frick, Martin Pettersson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson ingick i det vinnande laget från Hultsfreds gymnasium.

Elis Karlsson, Albin Frick, Martin Pettersson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson ingick i det vinnande laget från Hultsfreds gymnasium.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2019-12-02 16:00

Laget spelade sig fram till finalen och vann det mesta på vägen. Av 19 spelade kartor i spelet Counterstrike förlorades bara tre.

– Men när vi kom till finalen visade det sig att motståndarna aldrig dök upp, berättar läraren på E-sportprogrammet Christoffer Frick. 

Och ett "skjutspel" utan motståndare är inte mycket att hänga i julgranen, så laget från E-sportprogrammet i Hultsfred tilldömdes segern i finalen, efter 15 minuters väntan.

– Jag vet inte riktigt vad som hände med motståndarna, säger Christoffer Frick, jag hörde bara att de var tvungna att åka hem. 

At stå som segrare i den här jätteturneringen är en helt otrolig känsla, tycker både läraren Christoffer Frick och eleverna i laget E-sport Hultsfred. 

– Det är väldigt speciellt att dessutom vinna på plats, säger Christoffer, det är tusentals deltagare från hela världen som är med och spelar.

I det vinnande laget ingick Albin Frick, Martin Petersson, Elis Karlsson, Kalle Johansson, Oskar Karlsson och coachen Kevin Albertsson.

Den här juniorturneringen är öppen för spelare upp till 18 år och det var många gymnasielag anmälda. Men E-sport Hultsfred lyckades dessutom i den stora turneringen också. En sjundeplats där är en merit som väger tungt.För segern i juniorturneringen belönades skolan med 10 000 kronor i pris. Pengar som kommer att användas för att åka på andra turneringar.

 – Vi siktar på att åka utanför landets gränser och spela, säger Christoffer Frick.

Det blev många tuffa kamper under Dreamhack i Jönköping.
Det blev många tuffa kamper under Dreamhack i Jönköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!