Efter incident på förskola – dörrarna hålls låsta

Efter en incident i närheten av en förskola väljer kommunen att hålla dörrarna låsta. "Vi säkrar upp så att inte obehöriga kommer in", säger rektor Marie Karlsson.

Efter en särskild händelse i närområdet håller förskolan sina dörrar låsta av säkerhetsskäl.

Efter en särskild händelse i närområdet håller förskolan sina dörrar låsta av säkerhetsskäl.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2020-08-26 19:04

Marie Karlsson vill inte gå in närmare på vad det är för incident som föranlett att rutinerna skärpts. Mer än att det ska röra sig om en "särskild händelse i närområdet". Vilket man också informerar om på lappar, som sitter uppsatta på dörrarna.

– Ibland händer det saker i närområdet, som får till följd att vi tittat mer på de rutiner vi redan har. Så alla vet vad som ska göras om det händer något igen.

Enligt Marie Karlsson är grundförutsättningen att dörrarna ska vara låsta vid ensamarbete, exempelvis vid tidiga mornar och kvällar.

– Det är för att säkerställa att inga obehöriga kommer in. Nu har vi skärpt våra rutiner och håller dörrarna ständigt låsta, sedan den här incidenten hänt. Så vårdnadshavare får ringa på en klocka, säger hon.

Har den här incidenten koppling till förskolan?

– Nej, vare sig till personalen, vårdnadshavare eller barn. 

Behöver vårdnadshavare till barn på förskolan känna oro?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har gjort de säkerhetsåtgärder som anses bra att ta till. Som läget är nu känns det lugnt och stabilt, säger Marie Karlsson.

Emma Roos Simonsson, verksamhetschef för förskolorna i kommunen, understryker att åtgärder är vidtagna i förebyggande syfte.

– För att det inte ska bli några risker hos oss, har vi tagit det säkra före det osäkra när personalen hade en oroskänsla.

Vid kontakt med Anders Hultman vid Oskarshamnspolisen kan han inte svara på om en polisanmälan har gjorts i ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!