Fint pris gav lärare oanade möjligheter

Fint pris gav Hanna Ankarberg-Lagergren oanade möjligheter att inspirera och göra läraryrket attraktivare.

Året som följt sedan Hanna Ankarberg Lagergren utsågs till Årets Värdegrundare på Lärargalan har gett henne oanade möjligheter att inspirera andra lärare och försöka göra yrket attraktivare.

Året som följt sedan Hanna Ankarberg Lagergren utsågs till Årets Värdegrundare på Lärargalan har gett henne oanade möjligheter att inspirera andra lärare och försöka göra yrket attraktivare.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-10-02 13:00

På Lärargalan 2018 uppmuntrades Hanna Ankarberg-Lagergren från Målilla som Årets Värdegrundare.

I en förlängning betydde det, att hon också fått chansen att belysa yrket, jobba för en bättre svensk skola och försöka göra yrket attraktivare.

– Det känns jätteroligt och har varit väldigt givande. Det är mina elever jag ska tacka, för att de tog sig tid att nominera mig.

Hanna har, som hon säger, fått den äran att medverka i Anna och Philips lärarpodcast, där hon delat med sig av vad hon gör i sitt vardagliga arbete med eleverna på Albäcksskolan, i syfte att inspirera, och hon har nätverkat med andra vinnare på Lärargalan. För att nämna något.

Det som händer närmast är att hon fått en inbjudan till Lärargalans workshop i Stockholm på fredag, som sätter fokus på lärare och en av skolans största utmaningar - bristen på lärare.

Workshopen, som utbildningsminister Anna Ekström inleder, är dessutom en del av starten av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens nya stora skolsatsning, så man kommer söka svaren på hur man bäst ska arbeta för att på allvar bidra till en bättre svensk skola.

– Jag får åka på arbetstid, det tycker jag bevisar att rektorerna ser en vinst i att Hultsfreds kommun representeras, säger Hanna.

Något du skulle vilja säga till Anna Ekström?

– I arbetet med att höja yrkets status tycker jag man måste vara tydlig med att även om lärarbristen är akut, måste man vara genuint intresserad och driven som människa för att bli lärare. Det är ett svårt och komplext yrke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!