Föreningar rasar över indragna anslagstavlor

Föreningslivet i Hultsfreds kommun rasar mot beslutet att dra in anslagstavlorna. Det är en viktig informationskanal som går förlorad, anser företrädare vi har talat med.

Hultsfreds kommun 11 september 2019 15:00

Beskedet slog ner som en bomb bland föreningsföreträdare på olika håll i Hultsfreds kommun i slutet på förra veckan. Mitt på tavlorna i Hultsfred möts besökarna av ett stort plakat som meddelar att tavlan kommer att dras in, och i stället hänvisas man till en central tavla utanför Valhall.

Det har skapat reaktioner bland föreningsfolket. Vi har talat med flera företrädare för olika föreningar och de är överens. Det är en viktig informationskanal som går förlorad.

Internet och sociala medier i alla ära, men anslagstavlorna har fortfarande en viktig funktion att fylla.

–  Framförallt när det gäller de spontana besöken, säger en av de vi talat med. Man går förbi en anslagstavla och ser något. Det kan vara en fotbollsmatch, en konsert eller vad som helst, som man blir intresserad av och som man kanske inte hittar på nätet med mindre än att man aktivt letar.

Det är Östra Smålands Kommunalteknikförbund som ansvarar för tavlorna. Johan Svensson (M) som är vice ordförande i förbundsdirektionen är lite överraskad av reaktionerna från föreningslivet.

– Det är ett beslut i direktionen från 2017 som ska verkställas  i höst, säger han.

Samtidigt fick föreningarna ett erbjudande att, mot en ersättning, ta över skötseln av tavlorna. Att reparera när det behövs och ta bort gamla affischer.

Det handlar om drygt 20 anslagstavlor, och förändringen görs av kostnadsskäl

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa