Förskola fick båt till lekplats

Den relativt nyöppnade förskolan Örtagården i Hultsfred har fått ett välkommet tillskott på lekplatsen i form av en båt som elever på Hultsfreds Gymnasium tillverkat.

Kranoperatören Christian Strömbom och läraren Anders Larsson ser till att båten kommer på plats på lekplatsen på Örtagårdens förskola.

Kranoperatören Christian Strömbom och läraren Anders Larsson ser till att båten kommer på plats på lekplatsen på Örtagårdens förskola.

Foto: Magnus Strömsten

Hultsfreds kommun2019-11-29 11:00

I torsdags var båten klar för leverans och kom lastad på en kranbil med Christian Strömbom bakom ratten. Barnen på förskolan följde proceduren när båten lyftes av med hjälp av kranen och placerades på lekplatsen..

– Vi öppnade verksamheten på Örtagården i april i år och har 24 barn på två avdelningar totalt. Det har fungerat väldigt bra så här långt och det är tacksamt att både barnen och vi pedagoger har fått vara med och anpassa miljön under tiden. Det har blivit väldigt bra med närheten till skogen runt knuten och nu när båten är på plats på lekplatsen kommer det bli mer lek ute för barnen, säger Åsa Lind och Emelie Hultkvist som är två av pedagogerna på förskolan.

När båten lastats av passade Alexander Malmberg och Linus Nyström på att färdigställa de sista detaljerna. Bland annat kom en rutschkana på plats i aktern.

– Båten har döpts till Alexander efter mig, men det var inte jag som bestämde att den skulle heta det, säger Alexander Malmberg som går första året på gymnasiet medan Linus Nyström är inne på sitt tredje.

– Vi har jobbat i en månad med båten. Gjort allt från grunden med ritning också så det är kul att se det färdiga resultatet nu, säger Linus Nyström.

– Grabbarna är två av eleverna på gymnasiets program IM Fastighetskötsel. Där ingår kurser i att bygga, måla och svetsa och vi brukar hjälpa kommunen med den här typen av jobb, säger läraren Anders Larsson.

Alexander Malmberg och Linus Nyström står bakom bygget av båten.
Alexander Malmberg och Linus Nyström står bakom bygget av båten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!