Fortsatt aktivitetsstöd - trots inställda aktiviteter

Hultsfreds kommun kommer att dela ut aktivitetsstöd till kommunens föreningar, baserat på hur det fördelades under 2019. Detta trots att många aktiviteter inte blivit av under året.

"Hjärtat i vårt samhälle, en stor del av det, är vårt kära föreningsliv.", säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder.

"Hjärtat i vårt samhälle, en stor del av det, är vårt kära föreningsliv.", säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-06-29 14:00

– Det aktivitetsstödet som man fick 2019 kommer man att få 2020, för många föreningar la ju ner sina verksamheter helt plötsligt tack vare coronan. Det är inget man ska bli drabbad av på det sättet. Sen är det ju inga jättesummor men vi vill vara till lags och göra det på ett vettigt sätt, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder.

I slutet av sommaren kommer förvaltningen gå ut med ett brev till berörda föreningar. 

– Jag tycker att vi visar en respekt genom att det ligger kvar. Det finns en satsning i budgetramen, jag ser ingen anledning till att vi inte skulle genomföra det här, säger Tommy Svensson Pöder. 

Tommy Svensson Pöder tycker att dialogen med föreningarna fungerar bra.

– De har skött sig utmärkt föreningarna, vi har ett bra samspel. Vi finns väldigt tillgängliga med att träffa och pratar om det är något. Jag har kontakt med de som vill och om de har några frågor. 

Enligt Tommy Svensson Pöder jobbar man också för att lägga fram ett förslag för stöd till inställda evenemang. 

– Vi tittar på ett underlag för evenemang, vilka som tappar. Det är ju en del föreningar som tappar stora evenemang och det är klart att det slår hårt på föreningslivet, säger han.

I praktiken innebär det att två frågor har gått ut till ett 15-tal föreningar som arrangerar större evenemang. Efter sommaren kommer svaren att sammanställas och ett förslag kommer ges till politiken som sedan ska ta beslutet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!