Gräl mellan två grupper utlöste storbråket

"Det var ett gräl mellan personer i två olika grupperingar som urartade till det stora bråket i Hultsfred" säger Robert Loeffel, presstalesman vid polisen.

Robert Loeffel, presstalesman hos polisen bekräftar att det var ett gräl mellan två olika familjer som låg bakom bråket i Hultsfred på lördagen.

Robert Loeffel, presstalesman hos polisen bekräftar att det var ett gräl mellan två olika familjer som låg bakom bråket i Hultsfred på lördagen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hultsfreds kommun2020-01-20 15:30

Det var vid 16-tiden på lördagen som polis larmades till ett stort bråk på en adress i Hultsfred. Enligt de initiala uppgifterna var det som vi då skrev tio, femton personer inblandade och de ska ha slagits med påkar och järnpinnar. Även ett knivliknande tillhygge ska ha synts under bråket.

När polispatrullen  kom till platsen hade läget lugnat ner sig, men det fanns vittnen kvar på plats, berättar Robert Loeffel.

På så sätt kunde polisen identifiera de inblandade och det visar att det var medlemmar i två olika familjer som rykt ihop.

– Det verkar vara efterdyningar av en inledande dispyt i simhallen, säger Robert Loeffel. Och senare på dagen hade de båda familjerna stött ihop igen och fortsatt grälet som sedan urartade till fullt slagsmål.

Han poängterar dock att det är de initiala uppgifterna som polisen har att arbeta med.  Den fortsatta utredningen får sedan visa hur det gick till, säger han. 

Målsägare är tre personer, en man i 60-årsåldern och två yngre män, som ådrog sig ytliga skador, blåmärken och mindre sår vid bråket.

– Vi har ingen person  frihetsberövad efter bråket, säger Robert Loeffel, men vi har två personer misstänkta för misshandel. En man i 40-årsåldern och en runt 25.

I nuläget finns bara en polisanmälan om händelsen, men Robert Loeffel räknar med att det ska komma ytterligare motanmälningar framöver.

Enligt Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn har ärendet nu gått vidare till åklagare, för den fortsatta utredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!