Efter 33 år får hon ett brev från sin mamma som vill träffas. Senast de sågs var hon tio år och en liten flicka som skickades bort.
Det var ingången till det gripande dramat Fallfrukt av och med Monica Wilderoth, som Riksteatern Hultsfred arrangerade i samarbete med Hultsfreds kommun.
– Jag ville få hit en engagerande berättelse, säger ordförande Alf Karlsson om varför han valde Fallfrukt.
Det är en berättelse om en kvinna som trots fosterhem, missbruk hemifrån och eget beroende har lyckats bli nykter, utbildat sig och arbetar vid universitet, om tillfrisknande och om att välja liv istället för undergång.
Frågeställningar man sätter fokus på är hur det är att leva i ett samhälle och inte riktigt känna sig som människa. Hur svårt det är att komma från en klass och vilja till en annan för att överleva.
Monica Wilderoth var imponerad av teaterföreningens mod, att våga ta hit Fallfrukt, som sågs av ett 20-tal.
– Jag tänker det är ju ingen fars, inget säkert kort, men som ändå behövs.
Vad vill ni visa?
– Den handlar om klass, kön och kvinnligt missbruk, som jag tänker är det värsta, inte fullt lika accepterat som mäns missbruk. Vi vill visa vad som händer med oss, när vi inte har alla fina förutsättningar med oss.
Berit Wigren, Marianne Odin och Margareta Widell var riktigt nöjda efteråt.
– Tänk att en ensam person i ett tyst rum, med väldigt få attribut kan göra så mycket med en. Det är en berättelse som griper tag i en och väcker fantasin.