Här är årets kulturstipendiat: "Jag köper nog en skylt"

"Genom sina böcker inspirerar han till att upptäcka regionen och naturen. Så motiverar Hultsfreds kommun att Christian Holzer får årets kulturstipendium.

Årets kulturstipendiat, Christian Holzer från Basebo, har lyft fram vandringsleder och utflyktsmål i flera av sina böcker.

Årets kulturstipendiat, Christian Holzer från Basebo, har lyft fram vandringsleder och utflyktsmål i flera av sina böcker.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2020-11-24 11:17

Stipendiet kommer att delas ut på kommunfullmäktiges sista möte får året, dagen efter lucia. 

– Det är jätteroligt, tycker Christian Holzer, förläggare, författare, naturälskare, att de har tänkt på Småland och landskapet jag älskar. Speciellt i dessa tider när vi behöver komma ut i närområdet.

I flera böcker som givits ut på eget förlag, har Christian Holzer givit tips och förslag om bra vandringarleder, om Hemestermål för både invånare och turister.

– Jag har bland annat gjort en bok om dagsutflykter i Småland, berättar han. Den har för övrigt kommit ut i en tysk upplaga nu i somras och börjat spridas där.

Han har också gjort en bok som beskriver vandringar från Eksjö hela vägen till Oskarshamn, och de olika vandringslederna i Hultsfreds kommun beskrivs i ytterligare en bok.

En fjärde bok från förlaget i Basebo är precis på gång att komma ut. En antologi med en rad småländska författare.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det har jag inte tänkt på än, säger han, det får vi se. Det här kom ju helt oväntat för mig. Kanske att jag köper någon friluftsutrustning. Kanske ett friluftskök, det är ju årets julklapp. Javisst ja, jag har ju ställt i ordning en egen vandringsled från torpet Äspebäcken genom kulturlandskapet fram till sjön Ver. Jag köper nog en skylt som visar till leden.

– Sedan kommer jag nog att skänka lite pengar vidare, det brukar jag göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!