Här är kommunens krispaket – till företagen

Hultsfreds kommuns krispaket ska hjälpa de lokala företagen genom coronakrisen. Många företag har drabbats och nu vill kommunen hjälpa till.

"Det är svåra tider och vi måste alla hjälpas åt" säger kommunalrådet Lars Rosander (C) som presenterade det kommunala krispaketet som ska hjälpa företagen att rida ut Coronakrisen.

"Det är svåra tider och vi måste alla hjälpas åt" säger kommunalrådet Lars Rosander (C) som presenterade det kommunala krispaketet som ska hjälpa företagen att rida ut Coronakrisen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2020-03-19 20:05

Under torsdagen presenterade kommunen ett krispaket för att hjälpa de lokala företagen. Kommunen, ÖSK, Hultsfreds Bostäder och de övriga dotterbolagen gör nu gemensam sak för att erbjuda stöttning till de lokala företagen.

De åtgärder som läggs fram är en möjlighet att begära anstånd, eller förlänga betalningstider på fakturor från kommunen eller bolagen. Ett beslut som också gäller kommande fakturor. Varken dröjsmålsränta eller andra avgifter tas ut i de här fallen.

Vidare ger kommunen möjlighet för företagen att få betalt snabbbare från kommunen eller bolagen.

Likaså betalas de kostnader som uppstår i den mån kommunen och dess verksamheter gör avbokningar. Det gäller konferenser, resor, logi och annat som ställs in på grund av Coronaviruset.

–  Det är svåra tider och vi måste alla hjälpas åt, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). Vi gör det här för att underlätta under en övergångsperiod, det handlar ju i förlängningen om arbetstillfällen som kan bli hotade.

Han pekar också på att Hultsfreds kommun har god likviditet och vill på det sätt de kan ge företagen andrum. 

Han lovar också att kommunen fortlöpande ska påtala för staten vad man mer kan göra och arbeta för att hitta ännu fler lösningar.

Det här stödpaketet riktas till alla företag i kommunen. Men de måste ta kontakt med kommunen och ansöka om hjälp.

Det råder full politisk enighet om stödet, även oppositionsrådet Tomas Söreling (S) är med på tåget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!