Här är sämst telefontäckning – "Finns vita fläckar"

Det finns stora variationer i telefontäckningen i Hultsfreds kommun. Under ett års tid har sopbilarna och hemtjänstens bilar undersökt hur det ser ut tillsammans med täckningskollen.se.

Finns det täckning på mobilen här? Hur det ser ut i verkligheten avslöjas i en stor undersökning. "Det finns vita fläckar", säger projektledaren Moa Rosberg på ÖSK.

Finns det täckning på mobilen här? Hur det ser ut i verkligheten avslöjas i en stor undersökning. "Det finns vita fläckar", säger projektledaren Moa Rosberg på ÖSK.

Foto: Carolina Bengtsson

Hultsfreds kommun2023-05-11 05:00

På täckningkartor redovisas nu resultatet och där blir det väldigt tydligt var täckningen är bäst och var den är sämre. Både Tre och Tele2 har bra täckning över lag men i trakterna av Hyggelsebo – Stubbhultsområdet är det röda prickar på kartan, vilket betyder svag täckning.

Telenor har också blek täckning i det här området, om än snäppet bättre. Även Telenor har gott om rött i den här kanten på kommunen, liksom i Stora Hammarsjöområdet. 

Det är bara några av exemplen på vad som går att utläsa av täckningskartorna, som presenteras av kommunen.

– Sopbilarna åker ju runt i hela kommunen och besöker alla bebodda ställen, berättar projektledaren Moa Rosberg på ÖSK. På så vis har de kunnat samla in information kring hur det ser ut i verkligheten. Testet har gått till så att fordonen haft med en samling på fyra mobiltelefoner från de fyra största operatörerna.

Hon berättar att även hemtjänsten har varit delaktig i insamlandet av fakta, deras bilar rullar ju lite andra rutter än sopbilarna, och på så vis har man kunnat få en bredare överblick av hur det ser ut i kommunen.

På det hela taget ser det ganska bra ut, konstaterar Moa Rosberg, men visst finns det potential till förbättring.

Men samtidigt är det lite av hönan och ägget över det hela, är det tunt med boende i ett område vill inte operatörerna bygga. 

– Men bra mobiltäckning kan vara ett argument för att flytta in, säger Moa Rosberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!