HKIAB vill bygga förråd för uthyrning

De växer fram lite varstans i landet. Förråden som man kan hyra på längre och kortare tid. Nu vill HKIAB se om det finns intresse även i Hultsfred.

Möbler, vinterdäck, cyklar. Lars Gjörloff hoppas att det finns massor av prylar som Hultsfredsborna vill magasinera.

Möbler, vinterdäck, cyklar. Lars Gjörloff hoppas att det finns massor av prylar som Hultsfredsborna vill magasinera.

Foto: Madeleine Jakobsson

Hultsfreds kommun2020-03-23 11:00

Det gör man i en annorlunda kundundersökning. Via sociala medier går man ut och frågar Hultsfredsborna om de skulle vara intresserade.

 – Finns det ett intresse, kan vi tänka oss att bygga, säger Lars Gjörloff, utvecklingschef på kommunen. Det är lite av en trend i landet just nu att satsa på den här typen av förråd. Liknande satsningar görs på många håll, framförallt i städerna.

Riktigt hur stort, eller var det ska bli är inte klart än. Det kan bli så att man använder en befintlig lokal, eller bygger nytt. Allt hänger på intresset.

Att Hultsfred till stor del är ett villasamhälle där många har egna garage att stuva i, avskräcker inte.

– Det brukar bli fullt i garagen ganska snabbt, säger Gjörloff.

– Vi har en del bra lokaler som inte används, säger Gjörloff, där kan vi montera in rullportar och bygga om med små utrymmen som alla kommer att få sin egen ingång.

Tanken är att det ska bli några olika storlekar på förråden, från några få kvadratmeter och uppåt. Allt efter behov.

Så här långt är det några som har anmält intresse, men hur det blir väntar Gjörloff med att kommentera tills kampanjen är avslutad om någon månad.

Med satsningen på enkel magasinering vänder man sig till både privatpersoner som vill ha någonstans att förvara trädgårdsmöblerna, till det är dags att byta ut dem mot vinterdäcken. Men även företag är en intressant målgrupp för satsningen.

– De kanske behöver ett lager för kortare eller längre tid, säger Gjörloff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!