HOK håller sig ajour inför O-Ringen

2022 ska HOK vara en del av O-Ringen Ostkusten. Helgens tävling var ett led i att hålla kunskaperna ajour.

Laila Erlandsson från Målilla OK med Kexholms SK:s Markus Ljungqvist tätt efter.

Laila Erlandsson från Målilla OK med Kexholms SK:s Markus Ljungqvist tätt efter.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-09-26 10:30

Närmare 180 orienterare från i huvudsak Småland, men också från Östergötland och Västergötland, deltog i Hultsfreds Orienteringsklubbs tävling i lördags.

– Det är en tävling vi arrangerar vartannat år, sa Gunilla Sävenstrand. Man behöver träna på att arrangera tävlingar regelbundet för att hålla kunskaperna ajour i banläggning, rita kartor, programmering och allt sådant.

– Det är mycket jobb, men det är också fantastiskt roligt att stå värd för tävlingar. Vi har ju O-Ringen att se fram emot 2022, med Oskarshamn som huvudort. Då kommer alla föreningar i närområdet att vara involverade. Dessutom ska vi söka DM- medel och stafett tillsammans med Vimmerby för 2021. 

Helgens tävling erbjöd 38 klasser och lockade tävlande mellan 3 och 85 år som startade vid Metropol och sprang olika långa sträckor med målgång vid Hagadal.

I målområdet fanns Vimmerby OK:s Patrik Arvidsson, H45, som ”lyckats hyfsat”, för att använda hans egna ord.

– Min sträcka var 6,8 kilometer fågelvägen, men efter att ha kryssat lite i skogen blev det närmare två kilometer längre, säger han och skrattar. Jag har missat ett par kontroller, men det är standard. Jag sprang i mål och blev godkänd – klart man är nöjd då.

Tävlingsledare Johan Andersson var också nöjd.

– Det är alltid nervöst innan de första stämplar in, och man ser att allt fungerar, sa han. Nu har en hel del kommit i mål, och folk verkar nöjda.

Vimmerby noterades för tre segrar och Målilla fem i ungdomsklasserna.

Gunilla Sävenstrand från arrangerande Hultsfreds OK, som den här gången kunde räkna in närmare 180 orienterare till sin tävling.
Gunilla Sävenstrand från arrangerande Hultsfreds OK, som den här gången kunde räkna in närmare 180 orienterare till sin tävling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!