Hultsfred vann stövarmästerskapet

Det blev till slut Hultsfredslaget som drog det längsta strået när kretsmästerskapet för stövare avgjordes i skogarna kring Hultsfred.

Pristagare blev Alf Nilsson, Jerry Johansson, Bo Johansson och Per-Gunnar Solverg.

Pristagare blev Alf Nilsson, Jerry Johansson, Bo Johansson och Per-Gunnar Solverg.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2020-02-11 11:00

Det har blivit tradition att jaktvårdskretsarna i Hultsfred och Västervik möts i ädel tävlan, där stövarna får göra upp vem som har den vassaste näsan och den största jaktlusten.

I år var det fyra hundar, två från varje lag som tävlade. Och det blev till slut Hultsfredshundarna som vann. Men med minsta möjliga marginal. Hultsfred fick 159 poäng, mot 158 för Västervik.

Bästa poängplockare i tävlingen var Harakrökens Athena, tillsammans med husse Per-Gunnar Solberg från Vena, som fick 137 poäng.

Tvåa blev Elliot, med Bo Johansson från Ankarsrum som förare på 132 poäng. Trea i tävlingen blev Hagets Jullan, med Jerry Johansson från Blackstad som fick 26 poäng. Fjärdeplatsen togs av Affy, med Alf Nilsson, Hammarsebo som förare och resultatet blev 22 poäng.

Det här är en av nöden utspridd tävling. För att inte hundarna ska störa varandra tävlade man i Kallersebo och Fallhult utanför Hultsfred och i Bjärkhult och Tälleryd utanför Vena.

De deltagarna hundarna bedömdes dels efter jaktlusten, men också efter en lång rad jaktegenskaper i skogen. Poängen räknas sedan utifrån egenskaperna och sedan efter antalet minuter som hundarna driver hare.

– Det är en tävling med långa traditioner bakåt i tiden, säger Alf Nilsson, och vi gör det här för att få fram bra och trevliga hundar.

Efter tävlingen i skogen bjöds deltagarna på middag, vid Gröna Villan i Storebro, där en festmåltid dukades upp.

Harakrökens Athena, blev dagens bästa poängplockare. Här tillsammans med husse, Per-Gunnar Solberg, Tälleryd.
Harakrökens Athena, blev dagens bästa poängplockare. Här tillsammans med husse, Per-Gunnar Solberg, Tälleryd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!