Hundbiten flicka rejält skärrad

Ambulans och polis larmades sedan en flicka blivit biten av en hund. "Hon blev rejält skärrad".

En flicka blev ordentligt rädd och skärrad sedan hon enligt en polisanmälan attackerats av en hund, som hoppade upp på hennes rygg och bet sig fast i jackan.

En flicka blev ordentligt rädd och skärrad sedan hon enligt en polisanmälan attackerats av en hund, som hoppade upp på hennes rygg och bet sig fast i jackan.

Foto: TT

Hultsfreds kommun2020-02-07 15:01

Det säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn, som kan berätta mer om händelsen, som utspelade sig på en mindre ort i Hultsfreds kommun på torsdagskvällen.

– Flickan har uppgett att hon var på väg hem när en hund sprang ut från en trädgård och hoppade upp på ryggen på henne och bet tag i jackan.

– Enligt anmälan ska hon då ha ramlat till marken. Hon har uppgett att hon blev ordentligt rädd och skärrad, tillägger Anders Hultman.

Till platsen skickades då både polis och ambulanspersonal, som tittade närmare på flickans skador som inte ansågs allvarliga. Hon bedömdes inte behöva följa med ambulansen för sjukhusvård, däremot råddes hon att ta en stelkrampspruta.

– Hon ådrog sig inga allvarliga skador som sagt, dock finns uppgifter om att hon ska ha fått sårskador på en arm och rivmärken på ryggen, tillägger Hultman.

Hundägaren var känd av flickan och hennes anhöriga, så polisen har pratat med ägaren som beklagade det som hänt.

– Hundägaren säger att det aldrig hänt tidigare. Det ska vi undersöka närmare, om det finns någon tidigare anmälan, koppeltvång eller krav på munkorg. Finns inte det, då är inte brottet av den digniteten att det är aktuellt med rubriceringen "vållande till kroppsskada", utan det begränsas till brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter, säger Anders Hultman.

Anna Wenell, ordförande i Hultsfred Brukshundklubb, beklagar det inträffade.

– Det är alltid jätteledsamt och tråkigt att sådant här händer, men som tur är händer det inte så ofta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!