Hyresgästföreningen är Goda Grannar

Lena Daxberg har rullat igång projekt Goda grannar i Hultsfred. Ett projekt som drivs av Hyresgästföreningen sydost.

Lena Daxberg i Hyresgästföreningen i Hultsfred har tagit tag i projektet Goda Grannar, och hjälper till efter bästa förmåga.

Lena Daxberg i Hyresgästföreningen i Hultsfred har tagit tag i projektet Goda Grannar, och hjälper till efter bästa förmåga.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2020-04-13 08:00

– Det är klart att vi ska vara med här i Hultsfred, säger hon. Fast än så länge är hon dock ensam om det praktiska arbetet.

– De andra i den lokala styrelsen här i Hultsfred är ju 70+ och i riskgruppen, säger hon. Men hon hoppas att fler kan haka på och hjälpa till, så att det blir riktig fart på den här hjälpen. Lena Daxberg har bland annat varit runt i trappuppgångarna och affischerat om den här möjligheten att ta del av den här möjligheten. 

Målgruppen är i första hand äldre personer, eller personer som sitter i coronakarantän.

Hyresgästföreningen har dragit igång projektet genom att öppna ett formulär på sin hemsida, där den som vill hjälpa till och vara en god granne, eller som behöver hjälp med olika ärenden kan anmäla sig. Jakten på volontärer är i full gång.

– Det kan vara allt från att gå till affären, gå ut med hunden eller vad som helst, säger Charlotta Jacobsson, samordnare för projektet i Hyresgästföreningen Sydost.

Lena Daxberg är dock inte odelat positiv till att projektet är internetbaserat.

– Många äldre är inte helt bekväma med det med datorer och internet, säger hon.

I stället förlitar hon sig på traditionella metoder, och förstås på lokalkännedom. Hon känner sina grannar i området och har helt enkelt ringt upp och frågat om de vill ha hjälp med något. Och det är flera som vill.

– Häromdagen var jag och handlade åt fyra personer, säger Lena Daxberg. Det blev flera tunga kassar. 

–  Men så fick jag hembakat bröd som tack, säger hon, det var roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!