"Inte så här vi tänkte oss utvecklingen"

Lars Rosander (C) beklagar Arbetsförmedlingens beslut. "Det var inte så här vi tänkte oss utvecklingen när vi fick dem att satsa i Hultsfred".

"Det var inte så här vi tänkte oss utvecklingen när Arbetsförmedlingen öppnade sitt kontor i Hultsfred", säger kommunalrådet Lars Rosander, som beklagar att många statliga arbetstillfällen försvinner.

"Det var inte så här vi tänkte oss utvecklingen när Arbetsförmedlingen öppnade sitt kontor i Hultsfred", säger kommunalrådet Lars Rosander, som beklagar att många statliga arbetstillfällen försvinner.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-11-19 20:00

Det säger kommunalrådet och tillägger:

– AF har tidigare sagt att de ska vara kvar på orten med bemanning, nu har vi fått reda på att kontoret blir kvar, men utan bemanning. Det är helt andra förutsättningar än när kontoret invigdes i juni förra året.

Lars Rosander beklagar att beslutet försämrar för både personal och arbetssökande, samtidigt som många statliga jobb försvinner från kommunen igen.

– Det är några år kvar på det fleråriga hyreskontraktet, som är konstruerat så att kommunen får full täckning för den investering vi gjorde när Arbetsförmedlingen flyttade in, säger Rosander.

– Men, huvudpunkten var ju ändå att de skulle ha verksamhet med personal här.

Vi har varit i kontakt med en anställd, som väljer att vara anonym:

– Det var inte goda nyheter för oss, utan vi tycker det är väldigt olyckligt, att man styr mot de digitala kanalerna. Det finns en stor grupp i samhället som inte är så digitala. Jag tänker också att kusten blir väl representerad, medan inlandet förfördelas.

Enligt den anställde har hen och kollegorna fått erbjudande om jobb i Västervik. 

– Från när vet ingen, utan vi har så här långt fått ett formulär –  om vi accepterar eller avstår placering där.

Enligt Kalle Östergren, enhetschef för arbetsgivarspåret, är det i dag ett 20-tal anställda på kontoret i Hultsfred.

– Det var ungefär det dubbla för uppskattningsvis ett år sedan, säger han. I övrigt vill han inte kommentera beslutet, utan hänvisar till Lars Borgemo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!