Kommunanställda får bidrag till körkort

Kommunanställda i Hultsfred kan få bidrag för att ta körkort. Möjligheten öppnas genom att Centrala Omställningsfonden skrotas.

"Det känns jättroligt att kunna erbjuda den här möjligheten" tycker Kajsa Allvin på kommunens HR-avdelning. " Det blir en stor vinst för både den enskilde och för oss som arbetsgivare".

"Det känns jättroligt att kunna erbjuda den här möjligheten" tycker Kajsa Allvin på kommunens HR-avdelning. " Det blir en stor vinst för både den enskilde och för oss som arbetsgivare".

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-10-09 17:00

–  Där får vi loss pengar till den här satsningen, säger Kajsa Allvin på kommunens HR-avdelning. Det känns jätteroligt att vi kan erbjuda den här möjligheten. Att ha körkort betyder så mycket för den enskilde. Men även för oss som arbetsgivare.

Man ser ett ökande behov av att de anställda kan jobba på olika ställen i verksamheten.

Att ge bidrag till körkort ligger helt i Omställningsfondens andra. Den hade som syfte att utveckla de anställda på olika vis för att på så sätt minska risken för att de skulle bli uppsagda.

Men nu läggs alltså fonden ner och pengarna ska fördelas. Hultsfreds andel i den totala potten är cirka 550 0000 kronor.

–  Det räcker till att vi ska kunna ge 27 personer bidrag till att ta körkort, säger Kajsa Allvin.

Kommunen har tidigare betalat in pengar till fonden, och när den nu skrotas gäller det att få ut pengarna igen. Annars brinner de inne. Kajsa Allvin berättar också att var och en kan få maximalt 20 000 kronor i bidrag för sitt körkort och bidraget täcker samtliga utgifter i sammanhanget.

Bidraget är inte kravlöst. De anställda som kommer i fråga får 18 månader på sig att klara "lappen". 

– Ansökan har öppnat nu, säger Kajsa Allvin, och den är öppen till sista oktober. Sedan kommer vi som arbetsgivare att sätta oss ner och göra en prioritering av de sökande och besked kommer att lämnas 25 november.

Det här är en engångssatsning av kommunen, och den är ett led i arbetet med att bli en attraktiv arbetsgivare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!