Kommunen sålde mark – och köpte tillbaka den

För bara några månader sedan sålde kommunen ett markområde till ett företag. Men snart nog visade det sig att reglerna satte stopp för den tänka verksamheten.

Kiosken i Vena får ny ägare. Kommunen köper den för 20 000 kronor, för att frakta bort den och snygga till området.

Kiosken i Vena får ny ägare. Kommunen köper den för 20 000 kronor, för att frakta bort den och snygga till området.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-02-26 15:00

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott och företaget gjort upp om att kommunen köper tillbaka det aktuella området för samma peng som man fick för det, alltså 348 000 kronor.

Anledningen till att företaget inte fick starta sin stenkrossning på området är att det ligger inom det yttre skyddsområdet för Hultsfreds vattentäkt.

–  Det var kanske lite otydligt i början när affären gjordes upp, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Tomas Söreling (S) men nu har vi klarat ut det, och det är inga sura miner från något håll.

Han berättar också att företaget börjat se sig om efter ett annat ställe för sin verksamhet i kommunen.

Vidare tog kommunen det formella beslutet om att köpa den nedlagda kiosken i Vena, för att se till att den fraktas bort.

–  Sedan kan vi snygga till området och göra det bättre, säger Söreling.

Enligt köpekontraktet som behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott betalar kommunen 20 000 kronor för kioskbyggnaden.

En annan markaffär som blev klar under sammanträdet handlar om en tidigare arrendetomt i Virserum som nu köps fri. Det handlar om 900 kvadrat och den kostar 189 000 kronor.

Kommunen säljer också ett stycke mark till Hagelsrums Biogas. Det rör sig om ett 2 100 kvadratmeter stort område utmed Nytorpsvägen, där kompressoranläggningen till den nya biogasmacken ska ligga. Området ligger mitt emot marken som ska bli Handelsplats Oskar, där själva macken kommer att byggas framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!