Kronprinsessan i samtal med Rosander: "Bra initiativ"

Kommunalrådet Lars Rosander har haft ett digitalt samtal med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. "De var genuint intresserade".

Kommunalrådet Lars Rosander har haft ett digitalt samtal med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Samtalet handlade om coronapandemin och hur den påverkat kommunen, men också om flera andra aktuella ämnen.

Kommunalrådet Lars Rosander har haft ett digitalt samtal med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Samtalet handlade om coronapandemin och hur den påverkat kommunen, men också om flera andra aktuella ämnen.

Foto: Hultsfreds kommun

Hultsfreds kommun2021-02-19 10:24

I syfte att skaffa sig en uppfattning om hur coronapandemin påverkat bland annat näringslivet och arbetsmarknaden i Hultsfreds kommun har Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel haft ett 20 minuter långt samtal med Rosander. 

Det fanns också utrymme att pratade om de positiva saker som händer, som till exempel det nya biblioteket och den nya förskolan i Hultsfred, den nya skolan och boendet för äldre i Målilla samt det nya tomtområdet i Herrstorpet.

Rosander nämnde också de satsningar som gjorts på utomhusaktiviteter i kommunen, som nya aktivitetsparker och utegym.

– De blev imponerade när de fick höra att kommunen har en investeringsbudget på 300 miljoner för detta år, säger Lars Rosander, som tycker att det var ett trevligt samtal.

– De verkade genuint intresserade av vår kommun, tillägger han.

På vilket sätt märktes det?

– De ställde mycket frågor och det märktes att de läst på. De frågade bland annat en del om Hultsfredsfestivalen och jag redogjorde för den historiken. De undrade också om det kan bli en fortsättning.

Rosander passade också på att lyfta en del problem, bland annat det eftersatta underhållet på Stångådalsbanan, som är en så viktig livsnerv för Hultsfreds kommun. Och att drygt 100 personer blir arbetslösa när Glamox avvecklar sin fabrik i Målilla. 

Vad tycker du om att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gör så här?

– Det är ett bra initiativ, som blivande statschef är det bra att ha koll på sina kommuner i landet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!