Laddar för ny hälsomässa på Rock City

Det börjar dra ihop sig till hälsomässa. För sjätte året i rad fylls hela huset med allt möjligt som gör att man vår bra.

Lena Borgstrand, Ulrika Stolt,  Gabriella Harrisson, Emil Elofsson och Stefan Fredriksson ser fram mot hälsoveckan i början på november.

Lena Borgstrand, Ulrika Stolt, Gabriella Harrisson, Emil Elofsson och Stefan Fredriksson ser fram mot hälsoveckan i början på november.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-09-08 14:00

Det är allt från körsång, föreläsningar och luftgevärsskytte. Målsättningen hos arrangörerna är att hetta något för alla. 

Hälsa är inte bara motion, gympa och träning. I begreppet hälsa lägger arrangörerna in allting som gör att man mår bra och har roligt. 

Som vanligt erbjuder den här hälsomässan en hel rad spännande föreläsningar som alla på ett eller annat sätt knyter an till ämnet för dagen. Den välkända radiorösten Lisa Syrén till exempel. Eller Gunilla Brynell Johansson som är vd för Vätternrundan. 

Publiken kommer också att få höra före detta handbollsspelaren Loui Sand som berättar om den långa processen att gå igenom en utredning om könsdysfori. 

Hållbar och klimatsmart mat blir ämnet för doktoranden Victoria Voss Bignet, som forskar vid Stockholms universitet.

För den yngre publiken finns också möjligheterna att möta Pettson och Findus. 

Och en helt annan "Pettson" svarar för invigningen, Per-Inge Pettersson.

Ett 60-tal utställare från både företag och föreningsliv i Hultsfred kommer at finnas på plats under mässan, som hålls nu i början på november. Precis som tidigare är det den stora finalen på hälsoveckan. En stor nyhet i år är dock at den veckan fått nytt namn och nytt upplägg.

 – Det gör vi för att lyfta veckan lite extra, säger Lena Borgstrand, folkhälsosamordnare på kommunen. 

Ett speciellt program för veckan har tagits fram. Men det betyder inte att det inte kan komma till annat. Tvärt om bjuder man in föreningar och andra att haka på med arrangemang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!