Samtidigt som bränderna är så gott som släckta har det uppstått en ny fara för personalen på plats i brandområdet. Det har börjat blåsa, och det kan få brandskadade träd att falla omkull.
– Så det gäller verkligen att se upp, säger Leif Vigren Eriksson vid räddningstjänsten i Hultsfred.
– Vi har börjat rulla in lite slang nu, sa Leif Vigren Eriksson vid 15 30-tiden på måndagseftermiddagen. Och vi kommer att börja skicka hem personal.
Bland annat en inlånad styrka från Gnosjö som varit och hjälpt till.
– Men de har skogbränder hemma, så de måste åka hem och jobba med dem, säger Vigren Eriksson.
Under måndagen fortsatte släckningsarbetet vid Välen, med 14 personer från räddningstjänsten i Hultsfred, fyra från Gnosjö, plus ytterligare tre man från Sveaskog, som äger området.
Även Hemvärnet deltog med sex man och två chefer.
Även vid skogsbranden vid Tönshult utanför Virserum har arbetet gått in på finalen.
– Den norra av de båda bränderna är vi så gott som klara med, säger Ulf Bowein som är insatsledare på plats. Det är ett hörn kvar där vi ska gå mer på djupet. Men vi räknar med att kunna avsluta under måndagskvällen och lämna över till markägaren.
Den södra av de båda brandplatserna är lite mer envis. Ulf Bowein räknar med att släckningen kommer att pågå även under tisdagen.
– Vi kommer att ha bemanning här i natt, och sedan jobba vidare när det blir ljust. Men fram på dagen räknar vi med att kunna överlämna även det här området till markägaren.
Även under måndagen hade man assistans i släckningsarbetet av en helikopter som vattenbombade vid Tönshult. Men det blev också en avstickare till Välenområdet för att tömma några baljor.
Totalt hade räddningstjänsten i Hultsfred 19 larm över helgen. Ulf Bowein räknar efter.
– Jag tror att det har varit tio skogsbränder, säger han. Det sliter hårt på både personal och materiel. Så jag hoppas att vi får en lugn period nu.
Samtidigt som det varit väldigt tufft för brandmännen, har de fått gott stöd från många håll. Räddningstjänsterna runt om kring har ställt upp. Men också flera andra förvaltningar och organisationer. Och markägarna.
– ÖSK har varit på plats och hjälpt till, säger Bowein, kommunens Kost- och städ har sett till att vi fått mat och kaffe, Frivilliga resursgruppen har kört ut den till oss. Det har fungerat fantastiskt bra.