Man attackerade kvinna i hemmet – efter sms om pant

Efter att ha fått ett sms gick en man i 50-årsåldern till attack mot sin före detta partner i hennes hem, när barnen var där och såg alltihop. Nu straffas mannen för flera brott.

Domen i Kalmar tingsrätt blev skyddstillsyn och 60 000 kronor i skadestånd. Arkivbild.

Domen i Kalmar tingsrätt blev skyddstillsyn och 60 000 kronor i skadestånd. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Hultsfreds kommun2024-09-18 16:00

Händelsen inträffade på försommaren förra året när mannen, som är hemmahörande på en ort i Hultsfreds kommun, fick ett sms av kvinnan som han tidigare varit i en relation med. I sms:et anklagade hon honom för att ha stulit tre säckar med pant och efter detta satte sig mannen, tillsammans med parets gemensamma tvååring, i bilen och åkte till kvinnans hus.

Ett verbalt bråk ska ha utbrutit utanför huset så fort mannen kommit fram och enligt förundersökningsprotokollet har kvinnan i förhör sagt att mannen försökte dra av henne byxorna och samtidigt skrikit att "hon skulle pissa på honom." Efter det ryckte han kvinnan i håret, slog henne i ansiktet och puttade in henne i den stängda ytterdörren. Då kom kvinnans mamma ut ur huset och avbröt situationen, därefter ringde kvinnan till polisen.

Parets tvååring satt kvar i baksätet på bilen och både såg och hörde allting. Kvinnans äldre nioåriga son var också hemma, han såg inte misshandeln men han hörde bråket och tumultet utanför. Kvinnan har i förhör sagt att sonen var "livrädd" och själv har han berättat att han inte ville vara nära mannen. 

Ett vittne till händelsen bekräftar det som mamman och barnen berättat och eftersom barnen bevittnat situationen döms mannen nu av Kalmar tingsrätt för både barnfridsbrott och misshandel. Straffet blir skyddstillsyn och han ska också betala totalt 60 000 kronor i skadestånd. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!