Man döms för flera brott mot sina barn: "Upprepade hot"

En man i 50-årsåldern, hemmahörande i Hultsfreds kommun, har i tingsrätten dömts till ett års fängelse för upprepade brott mot sina barn. Däremot frias han från både våldtäkt och sexuella övergrepp.

Mannen från Hultsfreds kommun är i 50-års åldern och häktades i maj tidigare i år. Nu döms han för flera brott, bland annat misshandel, mot sina barn.

Mannen från Hultsfreds kommun är i 50-års åldern och häktades i maj tidigare i år. Nu döms han för flera brott, bland annat misshandel, mot sina barn.

Foto: Nils Gruvebäck

Hultsfreds kommun2020-07-23 15:49

"Åklagaren har inte kunnat precisera de åtalade gärningarna i tiden vilket innebär att det i gärningsbeskrivningarna anges ett förhållandevis stort tidsspann. Detta medför att ännu högre krav än normalt måste ställas på åklagarens bevisning", skriver Kalmar ringsrätt bland annat i den omfattande utredningen innehållande totalt åtta åtalspunkter.

Händelserna, som mannen inledningsvis misstänktes för när han häktades i maj tidigare i år, ska ha inträffat mellan åren 2015 och 2020. Han ska vid upprepade tillfälle ha varit hotfull och arg i hemmet, slagit sina barn, tafsat på dem och utfört andra handlingar så som våldtäkt och ofredande. De tre brott han nu döms för är flera fall av grov fridskränkning (upprepade kränkningar av närstående), misshandel och olaga hot. Förutom fängelsestraffet döms han även till att betala totalt 50 000 kronor i skadestånd till de utsatta barnen som vid domens datum är mellan 18 och elva år gamla.

undefined
Bland de åtalspunkterna fanns det inledningsvis med våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp. Dessa brottsmisstankar frias mannen ifrån.

"När det gäller de olaga hoten anser tingsrätten att det har varit fråga om upprepade hot. Det är inte möjligt att bedöma hur många hot det har varit mer än att de har varit mer än ett", står det i domen.

Domen går att överklaga till Göta hovrätt till och med den 13:e augusti och vi har sökt den dömde mannens försvarsadvokat för en kommentarer - men utan framgång. Vi har också sökt barnens företrädare i målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!