Man döms för lång rad brott – fick fängelse

En man i 50-årsåldern från Skåne har ett antal gånger ertappats med att köra både bil och motorcykel i Hultsfreds kommun. Trots att han saknar körkort.

En man 50-årsåldern döms till sex månaders fängelse för ett antal brott. Bland annat en rad trafikbrott som inträffat i Hultsfreds kommun under förra sommaren.

En man 50-årsåldern döms till sex månaders fängelse för ett antal brott. Bland annat en rad trafikbrott som inträffat i Hultsfreds kommun under förra sommaren.

Foto: TT

Hultsfreds kommun2021-04-28 15:00

Det var en lång rad åtalspunkter som åklagaren kunde lägga fram vid rättegången. Flera av brotten hade skett på olika platser runt om i Hultsfreds kommun. Bland annat fyra fall av grov olovlig körning, två fall av rattfylleri, lika många fall av ringa narkotikabrott och ett fall av brott mot knivlagen.

Flera av trafikbrotten har inträffat i Hultsfreds kommun under förra sommaren, bland annat i Silverdalen och i Hultarp, där mannen i 50-årsåldern stoppats av polis vid flera tillfällen. Men också i Åseda där mannen i berusat tillstånd körde på en stillastående lastbil.

Vid ett par andra tillfällen stoppades mannen när han körde bil i Silverdalen och i samband med avslöjades också att han haft knivar med sig på allmänplats, utan att det varit befogat.

Vid ett annat tillfälle stoppades mannen mellan Målilla och Virserum. Då var han enligt domen också påverkad av amfetamin. 

Ytterligare ett fall av grov olovlig körning inträffade när mannen blev påkommen med att köra motorcykel på Lönnebergavägen.

Mannen döms dessutom för att ha stulit en motorcykel i Malmö, och dessutom ett batteri från en annan motorcykel intill. Mannen kunde knytas till stölden eftersom han hade delar till tändningslåset i fickan när han greps.

Kalmar tingsrätt kom fram till att det samlade straffvärdet på den här brottsligheten är sex månaders fängelse, vilket också blev domen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!