Moderatledaren på besök i Hultsfred

Moderatledaren Ulf Kristersson får chansen att studera granbarkborrens härjningar ur ett ovanifrån-perspektiv.

Moderatledaren Ulf Kristersson kommer till Hultsfred på fredag för att studera granbarkborrens häjningar i skogen. Han är inbjuden av den lokala Moderatföreningen.

Moderatledaren Ulf Kristersson kommer till Hultsfred på fredag för att studera granbarkborrens häjningar i skogen. Han är inbjuden av den lokala Moderatföreningen.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Hultsfreds kommun2019-10-02 10:00

Det är Hultsfredsmoderaterna som bjudit in sin partiledare, Ulf Kristersson, till ett ovanligt studiebesök i Hultsfred. Han får på fredag chansen att se hur omfattande skadorna är efter granbarkborrens härjningar nu i sommar.

–  Vi har hyrt in en helikopter som kommer att flyga Kristersson en runda över skogen, säger Carl-Wiktor Svensson, ordförande i den lokala moderatföreningen.

Det har inte varit helt lätt att få till det här besöket, berättar Carl-Wiktor Svensson, men nu har det lyckats. 

– Kristersson är på väg till Jönköping och då passade det in i hans schema att göra en avstickare till Hultsfred, säger han.

Carl-Wiktor Svensson tycker det är viktigt att engagera sig politiskt, inte minst på landsbygden. 

– Annars är det lätt att landsbygden glöms bort och politiken blir helt storstadsinriktad, säger han. Så det är roligt att Kristersson lyssnar på oss.

Syftet med det här besöket är att fästa partiledningens uppmärksamhet på problemet. Visserligen har riksdagsledamoten Jan R Andersson och flera med honom lyft frågan på riksnivå tidigare. Men nu vill de lokala företrädarna att partiledaren med egna ögon ska få se.

– Det här är en fråga som vi måste samla hela oppositionen kring, säger Carl-Wiktor Svensson. Vi måste få fram förslag på hur vi ska komma till rätta med problemet.

Till evenemanget i Hultsfred på fredag har också representanter från både LRF, Södra och Bergs Timber bjudits in för att ge lite extra tyngd åt argumenten.

Karta: Hultsfred Airport
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!