Nu börjar jobbet med temalekplatserna

Nu börjar jobbet. BÄde Hultsfred och i Virserum fÄr helt nya lekplatser, som ocksÄ ska bli utflyktsmÄl och mötesplatser.

"Det kĂ€nns jĂ€ttebra att det nu Ă€r klart att börja" sĂ€ger Hanna ivarsson pĂ„ ÖSK som haft hand om projektet med temalekplatserna.

"Det kĂ€nns jĂ€ttebra att det nu Ă€r klart att börja" sĂ€ger Hanna ivarsson pĂ„ ÖSK som haft hand om projektet med temalekplatserna.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-09-10 08:00

 â€“  Det Ă€r jĂ€tteroligt att det Ă€ntligen kommer igĂ„ng, sĂ€ger Hanna Ivarsson pĂ„ Östra SmĂ„lands kommunalteknikförbund, ÖSK, som Ă€r projektledare för de bĂ„da storsatsningarna. 

Den hÀr veckan kommer jobbet att börja i Köpingsparken i Hultsfred, och i Virserum har man redan tjuvstartat med att ta bort en del trÀd.

Lekplatsen i Hultsfred fÄr ett musiktema med en stor trumma att klÀttra pÄ och en xylofon att Äka kana pÄ. För att ta nÄgra exempel pÄ de speciella lekredskap som bestÀllts frÄn Danmark.

–  De görs speciellt för den hĂ€r parken, sĂ€ger Hanna Ivarsson,  dĂ€rför Ă€r det lĂ„ng leveranstid. 

Men det Àr mycket som kan göras i vÀntan pÄ lekredskapen. Det Àr mycket arbete med marken, att sÀtta upp belysning och dra nya vÀgar, planteringar och sÄ vidare. MÄlet Àr att de bÄda parkerna ska bli populÀra mötesplatser fÄr alla Äldrar.

I Virserum tar man vara pÄ ortens trÀindustritraditioner och dÀr blir det ett skogs- och trÀtema pÄ lekplatsen.

– Det kommer att bli lekredskap i trĂ€, med djur att sitta pĂ„, sĂ€ger Hanna Ivarsson. 

I Virserum kommer den hÀr mötesplatsen ocksÄ att kompletteras med bÄtilÀggningsplats. NÄgot som bÄde bÄtÀgare och rÀddningstjÀnsten sett fram emot lÀnge.

BÄda lekplatserna vÀnder sig till alla Äldrar, och som bevis för det byggs ocksÄ boulebanor pÄ bÄda. Plus att planteringarna kommer att uppgraderas.

I förberedelserna inför projektet har man vÀnt sig till den verkliga expertisen. Barnen pÄ Lindblomskolan och Prolympia har fÄtt chansen att sÀga sitt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!