Ny bassäng till simhallen kan bli aktuell

Hagadals Sportcentrum i Hultsfred kan komma att få ytterligare en bassäng i framtiden. Tanken på att bygga ovan jord ska utredas.

Hagadal kan komma att få en ny bassäng framöver. Ovan jord den här gången.

Hagadal kan komma att få en ny bassäng framöver. Ovan jord den här gången.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-10-09 18:00

Tidigare utredningar har visat att det behövs en del sprängning för att bygga en ny bassäng vid Hagadal i Hultsfred. Och det skulle bli väl riskabelt och risken att förstöra den nuvarande är överhängande. I stället har ett nytt alternativ dykt upp i diskussionen. Att bygga ovan jord. Något som blivit allt vanligare på senare år.

 – Vi fick en genomgång av den stora översyn som ska göras av kommunens fastigheter, säger kommunalrådet Lars Rosander. Främst handlade det om Hagadal, som står i tur för en översyn.

För även om anläggningen är i gott skick, så är den från 1976 och det finns en del som behöver göras. Målningarbeten, översyn av ventilation och liknande.

–  Det är ju en populär anläggning med många besökare, säger Rosander, det är klart att det sliter. Det är bra tryck här uppe. 

I samband med den här genomgången tog man också upp möjligheterna att bygga en helt ny bassäng och då är förstås "ovan jord-aternativet" det mest aktuella eftersom det annars behövs sprängas.

– Pengar till en utredning av möjligheterna finns redan avsatta, säger Lars Rosander, och vi vill titta på vilka möjligheter som finns. Och beslutet om att utredningen ska göras är redan fattat. 

Utredningen ska visa var, när och hur utbyggnaden ska göras. Och ge en bild av kostnaden.

Oppositionen är också med noterna, till och med att man vill gå lite längre. Vid tidigare budgetarbete har man lagt förslag om att avsätta pengar även till bygget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!