Ny falsk skrivelse till kommunen

"Det är jättetråkigt, det känns verkligen olustigt". Ännu en gång har någon försökt skicka en falsk skrivelse till kommunen.

Ännu en falsk skrivelse har kommit in till kommunhuset i Hultsfred. Ärendet är nu överlämnat till polisen, som rubricerar det hela som urkundsförfalskning.

Ännu en falsk skrivelse har kommit in till kommunhuset i Hultsfred. Ärendet är nu överlämnat till polisen, som rubricerar det hela som urkundsförfalskning.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-09-13 05:00

Den här gången är det någon okänd, som utgav sig för att vara moderat politiker och föreslog i en skrivelse att kommunen skulle satsa på ett Pridefirande.

Kommunkansliet har som rutin att motringa alla inkommande skrivelser och motioner för att säkerställa att de verkligen är skrivna av personen som undertecknat. En rutin som infördes efter att en annan politiker drabbades av en liknande händelse.

–  Nu har vi överlämnat brevet till polisen, säger kanslichefen på kommunen, Britt Idensjö som tycker det känns riktigt olustigt att sådant här händer.

–  Skrivelsen såg rätt ut, säger hon, men gav ändå en känsla av att något inte stod rätt till. 

Och vid kontrollen med politikern i fråga visade det sig också stämma. Politikern tar starkt avstånd från skrivelsen.

Det är andra gången som Hultsfreds kommun drabbas av liknande tilltag. Vad man vet i alla fall. Senast det begav sig var det en annan moderatpolitiker som drabbades.

– Falska skrivelser verkar vara något mycket sällsynt, säger Britt Idensjö,  som hört sig för med kollegor runt om i landet men ingen har hört talas om något sådant.

– Jag ska på en kanslichefsträff snart, säger hon vidare, och då kommer jag att ta den här frågan med mig.

Ärendet är som sagt polisanmält och skrivelsen i sin helhet är överlämnad till utredningen.

– Det rör sig om ett fall av urkundsförfalskning, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!